Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
prascho - майстор
Леле леле, ти да не правиш художествено изкуство у вас с тези 6-7 цвята :).

Преди два месеца боядисах банята с боя на Вамак. Поради малката квадратура не взех грунд. Минах три ръце и ако имаше материал сигурно щяха да трябват поне още две.

Сега боядисвам с бои на Вамак, но с предварително положен грунд. Ами след една ръка положението е по-добро от банята. Искам да кажа, че боядисването е комплексно решение. Дори и хубава боя без добър грунд за нищо не става /би си направил човек подобен извод/.

Имам сравнително малък опит с боядисване /преди 5 и 10 години/, но подобен грунд за първи път виждам. Направи твърд, лъскав изолиращ слой. Една ръка грунд в комбинация с две ръце нормален латекс ценово е много по-изгодно и оправдано от 4 ръце латекс. За труда да не говорим.

П.П. Разполагам с 5кг Борогрунд 20 и 5кг Боролатекс една ръка. Закупени преди един месец. Не са отваряни, тъй като се отказах от комбиниране на различни латекси. Ако някой се интересува ги предлагам на половин цена.

Ще изкажа голямо БЛАГОДАРЯ на Владо за проявеното търпение и положителните напътствия :) :prayer: ....То ще трябва и да се черпи :partyman:
ssmmaaa - специалист
Прасчо,при нужда от 5 рьце проблема е в боята,основата или бояджията, но не и в това че няма грунд.
marian1 - майстор
Не - това са 3 помещения - 2-те са с по 2 цвята, 3-тото е с три цвята + на 2 места тапет :lol:
От скромния ми опит знам: Задължително се грундира!
Най-лесният начин е чрез помпа за цветя - настройваш дюзата на мъгла и внимаваш да не се стече. Ако случайно се разсеяш и стече, веднага с парцалче попиваш и размазваш - защото после не захваща латекс. Това е работа за "една цигара време" Не си заслужава да се пропуска, още повече, че 1 л грунд струва 5 лв - с едно щише сигурно ще минеш 200-400 м2
prascho - майстор
От няколко вида латекс на "Вамак" най-много ми допада на допир и визия цитирания от Владо сатен...http://www.vamak-ltd.com/lateks-aqualin-saten.html

П.П. Ако се спреш на "Вамак" не съм сигурен, че ще ти го продадат в твоето положение. В студентски град дамата държи на реноме.
kuuuuuul - майстор
Аз шпакловам само с циментоа шпакловка и гриндирам с един бял грунд,латекса ми го оцветиха на място/праскова и резеда/, но не е нещо скъпо.За моя изненада покри идеално още от първата ръка :shock: Колко ще издържи на цапане и търкане за сега не мога да кажа.
Тани - модератор
Вече има изсъхнала боя на няколко дни, а и продължавам да боядисвам.
Ако ми кажете как точно да проведа тестовете, мога да споделя резултати. Засега съм доволен от покривността, дори си позволявам да си спестя втора ръка на места, които не се нуждаят от поправки.

Куул, върху циментова шпакловка не е икономически оправдано да се ползва скъпа боя, защото няма как да изпъкнат предимствата и. За перфектна повърхност и добре изразени гладки форми, в частност ръбове, е необходимо основата да е изпълнена с по-фини материали.
marian1 - майстор
Ами моля - без да причиняваш вреда на собственика, разбира се - да опиташ с кокалчетата на юмрука да драснеш по повърхността няколко пъти - да погледнеш странично дали е останала следа. След това опитай с парцал с вода да избършеш - и след това погледни дали има разлика в цвета. Всичко това, само ако цвета е тъмен и наситен - на светли цветове не е проблем.
Благодаря много. :prost:
Тани - модератор
За съжаление цветовете не са тъмни.
Ако не се вгледаш и не знаеш къде да гледаш.
От кокалчетата остават следи, но това е нормално, защото реално боята действа като фина шкурка и реално следите са от частици кожа и мазнина. При внимателно търкане с микрофибърна кърпа, следите изчезват напълно и не се виждат под какъвто и да е ъгъл.
При усилено търкане с голям натиск, се заглажда матовата повърхност и само под определен ъгъл срещу светлината се вижда промяната в текстурата. Промяна в цвета няма. Петната се изчистват напълно.
Тестовете обаче не са много коректни, защото производителя дава 4 дни за пълно изсъхване, а аз съм на границата. Има вероятност с времето резултата да се подобри.
Въпреки това, съм впечетлен от боята. Жалко, че няма да разбера как се държи на по-късен етап, защото ползвам боята само за основа.
kuuuuuul - майстор
Куул, върху циментова шпакловка не е икономически оправдано да се ползва скъпа боя, защото няма как да изпъкнат предимствата и. За перфектна повърхност и добре изразени гладки форми, в частност ръбове, е необходимо основата да е изпълнена с по-фини материали.[/quote]

Циментовата дето ползвам става толкова фино колкото и гипсовата,но по лесно/поне за мене/. :? :prost:
marian1 - майстор
Това е един от фаворитите ми - би ли показал кутията, или етикета.

Тема "По кой латекс не остават следи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: