• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Вярно, много бързо се развива, преди три дена колтучих и привързвах, нямаше нищо. Ридомила го направих в четворна доза, ще видим. Вчера поливах, че капковото няма кой да ми го направи :axe: , сега ще ги засуша, и само пръскане.
iivanov - майстор
Kuger,в една карнобатска агроаптека ми казаха, че ридомила вече не действа.Каката, която го каза, заяви, че е изпробвано в нейната градина.Възможно е местните патогени да са развили резистентност, заради прекомерна или неправилна употреба. Имай го в предвид.
kuger - майстор
iivanov написа:
Kuger,в една карнобатска агроаптека ми казаха, че ридомила вече не действа.Каката, която го каза, заяви, че е изпробвано в нейната градина.Възможно е местните патогени да са развили резистентност, заради прекомерна или неправилна употреба. Имай го в предвид.
Само това ми беше под ръка. Понеделник ще бягам до аптеката.
Явно не действа, предишното третиране беше пак с Ридомил.
hidrazin - майстор
За не съм го ползвал от по-миналата година. Миналата беше по-сушава и не се наложи. Тази година за първи път го ползвам. Дано поне моите бацили не са му свикнали. :-D
:partyman:
iivanov - майстор
Доколкото разбрах актуална комбинация(против комбинациите съм) по вашия край е акробат + и скор.Но скорът е с доста дълга карантина, така че без него.Редувай с верита и куадрис.
kuger - майстор
iivanov написа:
Доколкото разбрах актуална комбинация(против комбинациите съм) по вашия край е акробат + и скор.Но скорът е с доста дълга карантина, така че без него.Редувай с верита и куадрис.
Колко е? Домати скоро няма да бера, поне не близките 20-30 дена.
Видях го, 30 дена. Ама го дават за друг вид мана?
hidrazin - майстор
Както винаги у нас сме по-набожни и от Господ. :-D Няма как карантината да е еднаква за всички видове култури. За домати е 14 дни при Скор.
:partyman:
vlax - майстор
hidrazin написа:
Болестта се развива много бързо.
Така беше и при мен-много бързо,даже не повървах на очите си.
Жалвах се веднага приложено с снимки на едни специалисти тука http://hobbykafe.com/forum/viewtopic.ph ... &start=540
и овладях положението за сега.Пръска се на 3-4 дена докато се овладее положението.
Johny - майстор
Имайки предвид честите валежи и карантинния срок последно пръсках с това:

ВЕРИТА ВГ
Системен фунгицид с предпазно и лечебно действие.
Разрешена употреба:
КАРТОФЕНА МАНА по домати, картофи - – 0,15% /150 г/дка/.
МАНА по краставици – 0,15%;
МАНА по лук – 0,15%;
МАНА по лоза – 0,2%;
ЕКСКОРИОЗА по лоза - 0,2 %;
Карантинен срок*: 7 дни за картофи, домати и краставици; 14 дни за лук;
30 дни за лозя и тютюн

АКТАРА 25 ВГ
Системен инсектицид с контактно и стомашно действие
- оранжерийна белокрилка при домати в доза 0,03 %;
- оранжерийна белокрилка и листни въшки при краставици съответно в доза: 0,03 % и 0,007 %;
- листни въшки при пипер в доза 0,007 %;
Карантинен срок*: краставици, пипер, домати - 3 дни; картофи, житни, царевица – 7 дни; тютюн – 14 дни.
iivanov - майстор
kuger написа:
Видях го, 30 дена. Ама го дават за друг вид мана?
За алтернария е.Всъщност картофената мана всичко я бори-алтернарията е проблема.И по-точно дългата карантина на системните препарати, за борба с нея.Затова сега се вземат мерки.Миналата година нямах мана, но алтернария, колкото ти душа иска.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "помощ за домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: