marian1 написа:лесно ще свикнеш със заточването и с това да си го носиш в куфара с теб. Успех!Имам предвид, че 7лв за бургия точно за 2-3дупки не е евтино. За качествена и два пъти повече давам. Не ме разбирай грешно.
Ел. инструментите. Консумативи.
thinkpad
- майстор
41 мнения в "Стабилни свредла за метал"
koveslav
- майстор
А какъв е материала на армировката на ПВЦ-то? Скоро ми монтираха едни прозорци и ми направи впечатление че свредлата на монтажниците хич не бяха в добро състояние,та им ги заточих.Много се изкефиха след заточването,но по звука на пробиването,имах чувството,че материала не е с много ниска твърдост.Да не е в това проблема на колегата?
thinkpad
- майстор
koveslav написа:имах чувството,че материала не е с много ниска твърдост.Да не е в това проблема на колегата?Хич не е мек, но нямам време да се занимавам с точене и не навсякъде е удобно да точа с флекса. Проблема е, че лесно прегряват някои и направо се разкаляват. Никое точене не помага в тоя случай.
stiv1961
- майстор
Масово се ползва усилител с дебелина 1.2 до 1.5 мм, общо взето с постоянен натиск и по- ниски обороти джилязото се пробива лесно и с обикновено свредло за метал. Хич не е твърд мат,риала, обикновена поцинкована ламарина на рулон.
Прикачен файл
108.jpg (30.56 KиБ) Видяна 2678 пъти
MrMurdjo
- майстор
Аз имам съвсем малък опит с пробиване в ПВЦ дограма, но също съм с впечатлението, че усилващите елементи са от много жилава стомана. Тънки са, но се съпротивлява много при пробиване. Не знам дали е умишлено използване на такава стомана или е в резултат на поцеса на изработка на профилите, някакво термохимично въздействие.
В този случай е много важно формирането на острието на върха (на английски му викат chisel - длето). То е елементът от режещата част на свредлото, който първоначално се вкопава. Затова заточване на флекс ми звучи несериозно.
Може и да греша, но ми се струва, че ако се заточва с по-голям ъгъл от стандартния 118-120 градуса, евентуално може да се подобри работата и живучестта на свредлото.
В този случай е много важно формирането на острието на върха (на английски му викат chisel - длето). То е елементът от режещата част на свредлото, който първоначално се вкопава. Затова заточване на флекс ми звучи несериозно.
Може и да греша, но ми се струва, че ако се заточва с по-голям ъгъл от стандартния 118-120 градуса, евентуално може да се подобри работата и живучестта на свредлото.
stiv1961
- майстор
Цитат
Технологията при производствения процес на металните усилители се базира на метода: профилиране (формообразуване) посредством студено огъване (валцоване). Използва се лента поцинкована ламарина (DX51 D+Z), одобрена за профилиране по метода на студено валцоване. Изходният материал са рулони висококачествена поцинкована ламарина (EN 10142), предварително разкроени (нацепени) на ленти с определена ширина.
Който разбира от тези инициали да сподели твърдостта на тази ламарина
Технологията при производствения процес на металните усилители се базира на метода: профилиране (формообразуване) посредством студено огъване (валцоване). Използва се лента поцинкована ламарина (DX51 D+Z), одобрена за профилиране по метода на студено валцоване. Изходният материал са рулони висококачествена поцинкована ламарина (EN 10142), предварително разкроени (нацепени) на ленти с определена ширина.
Който разбира от тези инициали да сподели твърдостта на тази ламарина

marian1
- майстор
Не, правилно разбирам проблема с гадните неща, аз също се сблъсквам с проблеми - давам ти идея, която да те изкарва от куча ситуация - когато ти е захабено свредлото и няма производителност - да си помогнеш и да излезеш от ситуация - аз си нося подобно устройство - върши известна работа за това онова - Не се закачам с теб, нито те иронизирам! Опитвам да ти дам идея! При интерес мога да снимам - не мога да го обясня .... Успех! 

koveslav
- майстор
Стоманите имат много и различни свойства.Някои от тях при механичната обработка(в случая валцоването и огъването) е възможно да повишават твърдостта си,да протечат процеси подобни на наклепването.А и ако има склонност да се самозакалява този материал,захабеното и съответно добре загряващо свредло доусложнява проблема.
mitko64
- майстор
Най- гадни за пробиване са неръждавейките. Развлачат се като лукум и задължително заклиняват при излизане на свредлото. Уж им препоручват по- бавни оборити, но при заклиняването поради по- малката мощност, бормашината само мучи. Преди време купувах някакво френско свредло 6мм. от Бриколаж, с много интересно двойно заточване, та останах много доволен. Пробих доста отвори в тръби 3/4 за коларски болтове, без признаци на изхабяване. Как го изтъпих не помня, но всичките ми опити да го презаточа на шмиргел бяха безуспешни.
Тема "Стабилни свредла за метал" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература