Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
abracadabra - специалист
Благодаря, ще видя от кой модел ще купя(какво предлагат) и ще пиша пак(ако имам трудности при инсталирането).
abracadabra - специалист
Здравейте,
Днес поразгледах за датчици. На пазара(от трите магазинчета наблизо), има на 180 градуса и на 360 такива(за таван). За мен на 180 мисля че ще ми върши работа (като този на картинката).

И за настройките сега да питам:

-Има с два потенциометъра(този на 180), и с три(този на 360). Сега този, който искам да купя(по-ми е удобен за монтаж) е с потенциометър за време(там знам) и потенциометър за осветеност ( lx ). Как да настроя този за осветеността, за да ми работи само през нощта(за това го взимам, ...-по-горе съм писал). Май колкото е по малка стойността, е за нощ. Например 3 до 2000 lx, да разбирам ли че трябва да го настроя на 3 ?

-Има и с три потенциометъра, този на 360 градуса. Третия потенциометър е ,някаква "чувствителност" мисля че беше(time, Lx, sensitivity), или точно не запомних за какво е като гледах в магазина. Може би е добре от този да купя? Ако тази чувствителност играе някаквa роля... Те по принцип са май еднакви като изработка...,и производител... Цените им са: -този на 180 гр. е 13 до 15 лв. , а този на 360 гр. е 2-3лв. по скъп само.

-За фаза и нула няма ли да стане да взема от един ключ от осветлението на мазето(-не от стълбището)? Защото има и разпределителна кутия, но е с 7-8 метра по-далече. Днес мерих с фазомера, и в близък ключ на входа на мазето открих фаза(не знам защо така, мисля че ключовете трябва да работят с нулата, но не знам дали така трябва за мазето където е без автомат като стълбището или някой е пипал през годините както и по стълбището...) -която се "губи" като го включа да светят лампите? ...-Защо е така? При изключен ключ, меря клемите му с мултицета - 230 Волта. -Май няма да стане от ключа? От разклонителната кутия е по-добре да си дръпна нула и фаза...,-а?

-Кабел 1 квадрат сечение ще стане ли за да изведа фазата и нулата? Такъв да купя? Само датчика и една крушка 100Вт ще монтирам.

-И последно, зад стъкло(двойно) от новите дограми(такава е вратата на блока), ще регистрира ли движение отвън пред вратата? Точно до джама отвътре ще го монтирам, и мисля че от 2-3 метра ако сработва датчика през нощта ще е добре.

Как мислите?
Ще съм Благодарен ако ми съдействате!
Junak - майстор
Чувствителността съм я настроил така, че да "хваща" котката, като минава по коридора, но да не хваща хлебарките, които тичат нощно време. Лошото е, че котката тича след хлебарките и пак светва. Малко се обезмисля тази настройка... :?
abracadabra - специалист
-А, на другите въпроси които съм задал някои да ми даде съвет?
Junak - майстор
abracadabra написа:
-Май няма да стане от ключа? От разклонителната кутия е по-добре да си дръпна нула и фаза...,-а?
Най добре от кутия
abracadabra написа:
-Кабел 1 квадрат сечение ще стане ли за да изведа фазата и нулата? Такъв да купя? Само датчика и една крушка 100Вт ще монтирам.
Кабел 1 квадрат става
abracadabra написа:
-И последно, зад стъкло(двойно) от новите дограми(такава е вратата на блока), ще регистрира ли движение отвън пред вратата? Точно до джама отвътре ще го монтирам, и мисля че от 2-3 метра ако сработва датчика през нощта ще е добре.
Е, туй не съм го пробвал
MIRO_073 - майстор
abracadabra написа:
Не. Няма да реагира.
abracadabra - специалист
Благодаря за отговорите.
-Зад стъклото няма да стане..., казваш Миро. Ако е сигурно че няма да стане (и защо, ако може да кажете, пробвал ли е някой? -, аз се надявах че ще може...), та ако не става, при мен се обезсмисля цялата работа. Защото ако се наложи да го изкарвам отвън датчика, много кабел ще отиде и къде и как пред блока да го поставя.... Направо не знам.
П.П.
Някъде по форумите в интернет(като проверявах за датчик) четох че някакъв човек си направил зад стъкло подобно на това което искам аз и станало.

Точно днес мислех да купя един за 14лв. продавача ми каза че е италиански(наистина малко по-различно изглеждаше).... И, сега ме хвърлихте в тъч. Ако не става така (зад стъклото), да не купувам(не искам само да охарчвам за части бабите в блока, и после да не стане). Тамън ме зауважаваха... :rock:

Моля, дайте съвет и на още мнения бих се радвал.
MIRO_073 - майстор
Сменил съм във целия вход лампите в коридора с ето такива
Изображение

Първата е точно пред входната врата, която има стъкло. Надявах се, че няма да се налага да слагам друга лампа със сензор отвън защото си мислех, че тази ще сработва през стъклото и ще мога нощно време да си виждам ключовете за да си отворя. Е не сработва.
romanpm - майстор
MIRO_073... Е не сработва...
И ние сме с такива , но имаме вън лампа пред вратата , светва си , стъклото пречи на инфрачервената. Не забравяй че има регулировки :)
MIRO_073 - майстор
romanpm написа:
MIRO_073... Е не сработва...
И ние сме с такива , но имаме вън лампа пред вратата , светва си , стъклото пречи на инфрачервената. Не забравяй че има регулировки :)
Никъде не съм писал, че е отвън лампата. :-D Отвън сложих друга и тя си светва.

Тема "Свързване на сензор за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: