• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
kalin.kraev - специалист
Здравейте,много готино форумче има доста полезна и интересна информация.Сега и аз да се похваля направих го преди 1 година но сега се регистрирах в форума.Вечер свети в всички цветове на дъгата и ги сменя и прелива но нямам за сега снимки :)

Прикачен файл

DSC_0013.jpg

Прикачен файл

DSC_0010.jpg

Прикачен файл

DSC_0012.jpg
DeyanS - специалист
Финалният резултат е много хубав. Сподели с нас как и с какво си го направил за да може всеки, на който му е нужно да почерпи опит :partyman:
nv952 - майстор
=D> Like me! :-D
И аз искам инфо.Най вече за помпата обема и размерите (ширина дълбочина и дали е от тези филиота за фонтан)
marmoz - специалист
Хубаво фонтанче .Браво .Може и малко инфо за струиниците да пуснеш,сам ли ги направи или взе готови ? :)
bulhomes2 - майстор
Мноооого добър старт =D> =D> =D>
Добре дошъл!
kalin.kraev - специалист
Ето малко инфо:фонтана е стабиляга конструкция(изкоп,полагане на камък за основа,кофраж,арматура,бетон и декоративен черен дялан камък за облицовката)обичам стабилните изпълнения,опцията с фолио е по-лесна но не ми е стабилно.Обема няма и кубик,диаметър 2м дълбочина 30см.Помпата е Вида 3 монтирана в водомерната шахта на около 6м разстояние от фонтана,тръбите са Ф25 подземята полиетиленови в шахтата полипропиленови.
Струйника е готов закупен от Практикер за 10лв преработката му е единствено нарязване на вътрешна 1/2 резба.Осветлението е "homemade" в корпус на водоустойчива лампа която е за луничка(от електо магазин и в Практикер ги има 15лв) съм монтирал 3 броя по 1W RGB светодиоди командвани от контролер с дистанционно.

Ако искате още снимков материал ще е след средата на месеца защото чак тогава се очертава да ида до там. :)
DeyanS - специалист
Искаме разбира се :) А можеш ли са сложиш някакви линкове на нещата, които изброи.
hidrazin - майстор
А как стои въпроса с поддръжката? Филтриране на водата, зеленясване, утайки ... Предполагам не работи постоянно?
До колкото мога да преценя от снимката, височината на струята е около 3 метра, май?
И добре дошъл!
:partyman:
Johny - майстор
Браво на сръчковците! Добре дошъл.
  • 1
  • 2

Тема "Фонтан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: