Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте ! Имаше един случай на крадци, които се опитваха да се катерят по решетките на единия от балконите. Искаме да сложим лампа и сензор навън на балкона на втория етаж. Лампа ще намеря. Въпросът е датчика да не хваща котки например, когато минават покрай балкона. По принцип имаме градинка с ограда от страната, където са тези балкони и само котки преминават оттам, а кучета не. Харесал съм този датчик:

http://cifrov-datchik.ipmagazin.com/bg/ ... а-животни-

Дали е добро решение ? Това за 90те градуса ме озадачи. Обхвата му не е ли 2 по 90 = 180 градуса ?
hidrazin - майстор
Обхвата му е 90 градуса. Вътре са два датчика по 90 градуса които се припокриват. Трябва и двата да задействат за да има аларма. Котки и плъхове не хваща, стига да не минат достатъчно близо до него. Имам два такива на тавана и един в мазето. Ще ти трябва допълнително захранване и нещо да ти управлява лампата. Не е за външен монтаж - не трябва да има влага (сняг, дъжд... ). Или поне да е на закрито място - колкото изкара, толкова.
:partyman:
kozl - майстор
Да допълня hidrazin. Направил съм схема, която управлява лампи по сигнал от такъв датчик, който е за СОТ. Захранване ползвам 12 волта от изправител. Подобен датчик при детекция на движение прекъсва контакта, при което схемата изработва импулс с регулируема продължителност. Този импулс включва реле, което пали лампата. Така работи от години, но на закрито, във коридор.
Обаче ако не се занимаваш с електроника няма да се оправиш. По добре да склониш котките нощем да заобикалят лампата :lol:
Здравеите и благодаря за отговорите ! Общо взето само в една фирма намерих фотоклетка, която не детектва животни и ъгъла на покритие бил 360 градуса. Фотоклетката е около 50-60 лв . Фирмата е Ravan Security. Мисля да се възползвам.

Тема "Сензор за движение-осветление за коридир???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: