• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
PIP - майстор
Mag1 написа:
Сега след като пообяснихте нещата май избора ще падне в/у Combi drill машинка. Но тъй като DCD985 е £260, то май предложението на Тани е доста разумно - все пак за 150лв. отгоре получаваш още една машинка - импакт драйвера... Но поне реших, че ако няма да е комплект, ще взимам само Combi drill.
Не се отказвай от импакт драйвера, това е най-полезната машина за винтове. Вземи комплекта дето Тани ти е предложил или друг подобен на makita или dewalt.
Mag1 - напреднал
А това хитачи (както и моделите на Metabo) някой знае ли дали са с безчеткови мотори? Защото никъде не е упоменато подобно нещо, а това би следвало доста да влияе в/у консумацията, шума и живота на машинката.
anabolicbeast - специалист
Mag1 написа:
А това хитачи (както и моделите на Metabo) някой знае ли дали са с безчеткови мотори? Защото никъде не е упоменато подобно нещо, а това би следвало доста да влияе в/у консумацията, шума и живота на машинката.
Щом не е упоменато, значи не е! Обикновено на видимо място с големи букви пише BL или Brushless на такива машини! А на конкретния модел дори се вижда, че е със сменяеми четки и то без нужда от сваляне на част от корпуса, а само на винтовата капачка на четките! :partyman:
mitko64 - майстор
Mag1 написа:
Погледнах в ценовата им листа за 2013 за Германия и виждам, че е с четков мотор. Подобният модел DV 18DBL е безчетков, с 60 евро отгоре. За Метабо ги дават, цитирам- 4-poliger motor fur mehr Leistung und hochste Uberlastfahigkeit, каквото и да означава. Оказа се, че имали и два безчеткови модела от серията quick, с инициали BL след инициалите на модела- SB 18LTX BL Quick и BS 18LTX BL Quick.
Последна промяна от mitko64 на вт юни 24, 2014 1:44 pm, променено общо 2 пъти.
kalpev - специалист
mitko64 написа:
...За Метабо ги дават, цитирам- 4-poliger motor fur mehr Leistung und hochste Uberlastfahigkeit, каквото и да означава.

Четириполюсен двигател за по-голяма мощност и висока натовареност.
Много добро :supz:
trans - напреднал
Колеги, някой има ли впечатления от Einhell TЕ-CD 12 Li гледам че е на промоция в Баумакс на 109лв. Дали си заслужава за тези пари? Ще се ползва за домашна употреба.
Chefo77 - майстор
Абе на някой не му ли трябва добра Макита 6270 с 2 х 2 амперчаса?
Че едно такова ме е харесало ...

http://kirov.net/?cid=142&pid=4518
Chefo77 - майстор
Някой има ли предложение за по-добър верт от посочения от мен по-горе за тези пари - до 350-400 лева в изнасилен случай?
Офертата към мен е верта с 2х2 амперчаса батерии в Л-бокс (куфар) на 313 лева. Някой предложение?
stan73 - майстор
Ами аз преди около половин година (или малко повече) видях новите модели на Фаин - брутално готини машинки, а са и с по големи литиево йонни ак. батерии (помня че бяха около по 4 амперчаса, и че всяка батерия от акумулаторните им машинки става и на всяка друга тяхна машинка). http://www.fein.com/countrySelector/?noauto#
Представители са им Евромаркет (малко по-нататък от Метро (пак в ляво (близо до мебелният магазин Явор)).
http://www.euromarket.bg/bg/products/ak ... vintoverti
(струва ми се, че данните в сайта им са за старата серия машинки)
П.П. Големите им модели бяха с безчеткови двигатели и въртящ момент към 90 нютона. Но този дето влизаше в ценовият ти диапазон (до 400 лева) беше с около 60 нютона с четки. Усещането като държиш някоя от машинките им е много солидно (всъщност не ме е радвала чак толкова много машинка от друга марка (поне като за начало)... На мен нито ми трябват чак толкова толкова готини акумулаторни машини, а нито мога да си го позволя, та затова ползвам доста по-евтини (Парксайд и Бъджет), но ми вършат работа. Иначе като са ни идвали майстори с машини Макита, Крес, Хитачи и Бош съм "пробвал" и техните, но тия на Файн ги слагат в джоба си... (Да не забравяме и че на времето чичко Бош е бил чирак при чичко Файн (а не обратното)). :)
Chefo77 - майстор
Мерси, но ако ще е с Никел-кадмиеви батерии, изборът ми ще е 6281 или 6271 на Макита.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: