Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuti_es - напреднал
Здрявейте на всички!Аз съм нов във форума,но много ми харесва.Работя като електротехник в Испания,по точно във Валенсия.Често ми се налага да правя инсталация за телевизия в 4,5стаи и повече.До сега не съм имал много проблеми,но смятам че мога да получа компетентна информация от вас.Повечето антени са като старите в България.Интересуват ме по точно апарати с който мога да замервам ,мерни еденици и основни принципи за една такава инсталация.Благодаря предварително!
chopy - помощник
Здрасти, по повод на въпросите, измервателните уреди са мнгого скъпи и на дали, ако не ти е за постоянна работа разбира се би си го позволил, но ако искаш марки кажи и ще те насоча, мерните единици в тази техника е Децибели, а що се отнася до третия въпрос, прати схема на това което сте правиш и ще помогнем с каквото можем. Успех
kuti_es - напреднал
Благодаря за бързия отговор.Във момента нямям работа по такава инсталация,искам да понаучма някой нешта който ще ми бъдат от полза за напред,а що се отнася зя уреда ще го плати шефа ми,така че цената не ме интересува :lol: :lol:
vesel - специалист
Зсравей kuti_es,
Наистина съвременните уреди за измерване на телевизионни сигнали са доста скъпички. Това е така заради доста големите функционални възможности, които имат (обикновено са предназначени за кабелни телевизионни системи). Аз мисля, че на теб би ти свършил работа и по-простичък стрелкови уред, мерещ ниво канал по канал ( но пък щом шефа има желание.. :irre2: ).
Колкото до начина на разполагане на кабелите и отклонителите, то той зависи от разпредлението на помещението и от наличните средства. Едно добро решение според мен за даден дом е изграждането по така наречената звездна система. Сигнала се пренася с качествен кабел до място разположено на централно място в дома. Там се разполага някаква кутия, в която евентуално може да се постави усилвател при нужда. От това място се пуска кабел до всяка желана точка на жилището. Подбират се подходящи отклонители и се свързват. Важно е да се внимава и с придобилите популярност декоративни розетки. Те не трябва да съдържат пасивни елементи. Ако имат такива е най добре да се махнат и замостят.
Ако се окабелява многоетажна сграда или такава с дълги коридори се използват други схеми на окабеляване.
Май се олях :tgrin:
kuti_es - напреднал
Ако може малко по конкретно,какъв трябва да бъде уреда и какви стоиности трябва да получа на захранващия кабел за да продължа нататък.Или една примерна схема :?
chopy - помощник
Виж това като уред, хем е професионален, хем за теб е идеалният вариант. А по повод на сигнала , стойностите на края на кабела на всяка една точка трябва да е не по-малко т 65 db., и не повече от 80 db., ако трябва още нещо казвай. Успех.

http://www.promaxprolink.com/prolink/prolink1.htm

Тема "ТВ инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: