Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dandan74 - специалист
първо здравейте на всички,
дойде времето да сменя машината на термопомпата която сътворихме със феникс,а именно да сменя осаката със фуджицу.взех една такава машина 30-ка ,но е мултисплит.проблемите ми започнаха още с монтирането-не поиска да тръгне с едно тяло /електроника/и днес и закачих две и взече тръгна,но това е друг въпрос.
същественият въпрос който ме интересува е - дали може да изкара пълната си мощтност през изхода за едното тяло .въпросът ми е че свързан със това че на осаката тръбите бяха 10-16 /ако не се лъжа , а тези са 6-10/пак ако не се лъжа/.тази редукция не ограничава ли отдаването на мощтноста?
питам защото момчето от което го взех има и 24-ки не мултисплит,и мога да го сменя ако реша-та затова питам!докъто още не е дошла зимата :o
-аз логично си мисля че на осаката за отдавана мощтност 5,7 кW са и сложили по дебели тръби -а на фуджицуто за отдавана мощтност 12кW тънките - незнам !!!!
очаквам коментар по темата , предварително благодаря !
EDI - майстор
30-ицата не е ли за 4 вътрешни тела. :? AOYG30LAT4 за газ има 4 тръби 6,35, а за течната фаза са 9,52 и 12,7 в разни комбинации.Ф на тръбите не е проблем, просто технология.ОСАКА-та е на 22 вероятно, пък и те поради компресорите си карат на деебели тръби, световните производители гледат да свалят Ф на тръбите.Не съм сигурен, че може да отдаде пълната мощност само на едно вътрешно, ама специалистите да кажат.Виж сервизното - ftp://82.119.102.170/AiDisk_a1/z%C3%A1l ... 30LAT4.pdf ако може да те ориентира нещо.
dandan74 - специалист
точно това е въпросът-дали ще изкара пълна мощтност през еедното тяло,то не е тяло а топлообменник , но въпросът е дали ще даде всичко от себе си защото ако е не ,то по добре да взема 24 ката.аз го взех него защото все пак е малко по мощен и момчето каза че са със много здрави компресори,но все пак ако не може да ми изкара пълната мощтност през едно тяло мисля да го сменя.да изчакаме още някой коментар.
EDI - майстор
Като гледам сервизното, виждам, че най-голямото вътрешно тяло, което може да се монтира е ASYG24LFCA.Единичния сплит 24-ка е до 10,6 кв на отопление максимално.Та, от тук си мисля, че на едно тяло може да изкараш най-много 10,6 кв, а не пълната мощност от 12 кв.Не е голяма разликата все пак.
P.S. Виж този файл.вътре има таблица, в която се вижда при какви комбинации какво може да изкара едно вътрешно тяло - http://www.airtradecentre.com/pdf/BE/DS ... G_LAT4.pdf .Пише, че минимално трябва да са свързани 3 тела с общо 27000 БТУ и максимално 4 с 49000 БТУ.
dandan74 - специалист
въпросът е от единия изход дали ще може да се изкарат тези 10,6 кW . защото мен ме притесняват малките тръби!!!
EDI - майстор
Ами някой от специалистите трябва да се включи.По принцип 24 и 30 моносплит са с тръба 15,88, а тук имаш 12,7.
dandan74 - специалист
ето това е въпроса :o
dandan74 - специалист
ехо майсторите-дайте хелп :prayer:

Тема "въпрос за климатик мултисплит система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: