• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Разгледай като системи това което ти е псиал vsterev за да не плачеш после - сигурно ти се струват скъпи ама повярвай ми те са "начланото стъпало" - така да се каже "бюджетно качество". Имай предвид че лепилото носи стиропора и мазилката, ане дюбеите - те само придържат при вятър. Самата мазилка и шпкаловката пък е най-скъпото нещо (май-само труда я надминава като единична разбивка в цената) , а стиропора е най-евтиното нещо от цялата работа. Като лепиш виж инструкциите на Баумит или Марисан - много е важно освен топки да слагаш и плътни ивици че иначе ще топлоизолираш циркулиращия студен въздух пред стената ти :axe: В тоя ред на мисли рпеди изобщо да изолираш земи малко вар/зидарски разтвор и си запуши фугите и дупките на зидарията че е като лейка - не дей се осланяй на това че ще изолираш.
Ole4ko - специалист
Пуснах запитване на дадените марки. Мисля да го шпакловам 2-3 ръце, на места да го декорирам с формен камък, а на други места да го направя с пръскана мазилка. Мазилката мисля да си я спестя и да го мина цялото с фасаген?
pipilica - майстор
Квото и лепило да вземеш туряй по 5 дюбела на лист и няма да имаш проблем. Да мазилката верно трябва да е нещо качествено, не ме питай колко се изръсих преди 9 години за силиконова внос от Германия но вервай ми струва си всяка стотинка. Ако имаш малко фуги по стените може и пистолетна пяна да ги запушиш.
VLADO66 - майстор
Подтотовката за боя изисква в повечето случаи още една ръка финна шпакловка.Може и да се спести с качествени майстори и релефна боя.
stenmark - специалист
Един странен съвет но повярвай ще ти е от полза. На фасада където пече слънцето през повечето време не я прави с боя, за да не си броиш листовете.
Фитилчо - майстор
И аз да попитам нещо:

Мога ли върху ЕПС-а да положа 2 ръце с мрежа "нещо/лепило" и отгоре да боядисам.
ЕПС-а ще е лепен с лепило пяна и завит с винтове 4 мм за 45 мм ПДЧ, фурнировано като плот за кухня.

С ДВЕ ДУМИ ИСКАМ ДА СПЕСТЯ МАЗИЛКАТА И НАПРАВО ДА БОЯДИСАМ ВЪРХУ ЕПС-А
EDI - майстор
Става, има разни силиконови бои за външна употреба.Само си избери хубава шпакловка и грундирай преди боята.
Фитилчо - майстор
Ще взимам винено-червен Dulux Trade директно от англия.
vsterev - специалист
Фитилчо написа:
Ще взимам винено-червен Dulux Trade директно от англия.
Вместо да вземаш буклук боя макар и Дулукс директно от Англия, вземи си качествена силиконова мазилка директно от България !!!!
Ама нали си тарикат вземи си ги директно от където искаш, после ще правиш оборка тип ленински съботник.
Ole4ko - специалист
Гледах, мислех ии май май ще викам бригада. Много работа имам която не си заслужава да зарязвам за нещо което ще правя доста дълго време понеже съм сам. Как върви на кв.м. цената за саниране ? С или без мазилка. аз за тази мазилка още се чудя.. къщата ми е на място което не е чак толкова застрашено от метерологичните условия. всички съседи си направиха обикновенни мазилки някой от който преди 7-8 години.. никакви проблеми нямат. да взема да им кажа да го пръснат леко и отгоре фасаген.. Да заложа на по качествен теракол и така така ? 170кв. м. ми е площта за саниране
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Съвет за изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: