Ел. инструментите. Консумативи.
blagoispasov - специалист
http://www.tashev-galving.com/008+ETS+2 ... 0%BD%D0%B0

Здравейте,
някой има ли лични впечатления от този модел? Интересува ме по-конкретно справя ли се с лекота или се тормози и загрява бързо при пробиване на 13 мм дърво и 6 мм метал, което е максимумът допуснат от производителя. Благодаря предварително.
Chefo77 - майстор
Пич, дай да мислим:
blagoispasov написа:
справя ли се с лекота или се тормози и загрява бързо при пробиване на 13 мм дърво и 6 мм метал, което е максимумът допуснат от производителя. Благодаря предварително.
Колата ти ако вдига 220 по книжка, справя ли се с лекота или загрява и не И допада особено движението по дъъъълги участъци с максимална скорост?
Затова е МАКСИМУМ. Не е ОПТИМУМ.

Пробива ги. Но не се справя с лекота. И не И харесва да го прави постоянно. Тя и дърво с 63 мм боркорона пробива. Но не е предназначена за това.
dragozow - майстор
С други думи ако ще и ползваш максимума на тази си вземи по-мощна, гарантирано ще я имаш повече време.
mitko64 - майстор
Tази е добра предполагам ако завиваш видии в гопсокартон с тези 4000об., но не е специализирана и за тази работа. Вземи си добрата, стара 100Е, Тя поне лови до 10 мм., но определено се мъчи в желязо. До 8мм. пробива метал безпроблемно. Пробвал съм я на дърво с фрезер 15мм., но и е възмножко, тормози се и загрява. Единствено което ми харесва на тази от линка е, че са решили проблема със смяната на патронника- вече може да мушнеш ключ.
anabolicbeast - специалист
mitko64 написа:
Tази е добра предполагам ако завиваш видии в гопсокартон с тези 4000об., но не е специализирана и за тази работа. Вземи си добрата, стара 100Е, Тя поне лови до 10 мм., но определено се мъчи в желязо. До 8мм. пробива метал безпроблемно. Пробвал съм я на дърво с фрезер 15мм., но и е възмножко, тормози се и загрява. Единствено което ми харесва на тази от линка е, че са решили проблема със смяната на патронника- вече може да мушнеш ключ.
Другото предимство е, че може да я сложиш на стойка, с тази мощност според мен няма много смисъл... Иначе и аз съм за Br 100E, поразтърси се има я за 11 лева отгоре с безплатна доставка и според много колеги се е доказала през годините, но и тя не търпи тормоз и си иска почивка - загряват си! :partyman:
mitko64 - майстор
Само не знам каква ще е тази стойка за шийка 38мм. Пак трябва свободни съчинения за приспособяване.
thinkpad - майстор
Слаба е. На работа боравя с 2 пъти по-мощно Спарки и на ниски обороти на метал направо спира/засяда свредлото. Спарки-то ми е с до 10мм свредло и пак такова с безключов патронник.
Благодаря на всички за мненията.
Май ще купя BR 100E. Ще се ползва реално не повече от 2-3 пъти седмично за по няколко минути от баща ми, който гони 70 лазарника, и не е в цветущо здраве, но пусто все гледа да човърка нещо. Основен критерий е ниското тегло, цена под 100 лева, както и да има достатъчно мощност да пробие няколко дупки 6 мм в примерно два милиметра ламарина без да прегрее на втората, Като ви чета отзивите, BR 100E би трябвало да се справи. Малко ме притеснява че и тя е с мижавите 350 W, но за по-сериозни работи имам два смъртника по (уж) 600 W, една голяма българска от седемдесетте без плавно регулиране на оборотите, една наистина чудесна машина на Black & Decker - KR805K на 800 W, както и три малки къртача. В момента старшият ползва за леки работи една бормашинка на Елтос купувана през осемдесетте години на миналия век, но оста на патронника отдавна има голям луфт а и ключето хваща когато си поиска, другите машини пък му идват тежки, та мисля да го зарадвам с нещо по-така.
Chefo77 - майстор
А не можеш ли да му смениш патронника на този Елтос, вместо да вземаш нова бормашинка?
Играе оста откъм ротора, не само патронника, а и ключето трябва да го натиснеш два три пъти докато хване, Машинката е купувана преди около трийсет години, не съм сигурен, че изобщо може да се намерят части за този модел вече, то всъщност и името на модела отдавна не се чете.

Тема "Бормашина SPARKY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: