• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
lyubohar - майстор
Здравейте.
Ситуацията е следната:
Частен външен паркинг с 30 дистанционни.
Изведнаж след един ремонт се получи проблем.
Сутрин и вечер когато е хладно отварят вратата,а като напече хващат от 1 метър!
Приемника е до плъзгащата се врата в кутията с мотора за вратата.Директно го пече слънце.
10 години нямаше такъв проблем.
И сега "майстора" казва,че трябва да се сменят с нови.
Били се износвали.
Разбира се той ги продава.
puh4 - специалист
Има вероятност да е прав, и на мен се е случвало.
lyubohar - майстор
Всичките да са повредени?
puh4 - специалист
Самия приемник, впрочем каква е марката на приемника?
lyubohar - майстор
Нямам представа,но майстора сменял платка и по този случай трябва 30 нови дистанционни!!!
puh4 - специалист
Ако новата карта на разчита старите дистанционни се взима една допълнителна карта, която да приема чистотата на старите дистанционни.
lyubohar - майстор
То вероятно това е направено,но има някаква връзка с температурата на околната среда.
kozl - майстор
А защо е сменяна платката?
На платката има чип, който разчита кода от дистанционните. Като се сменя платка с чипа, ако алгоритъма заложен в чипа не е същия като в чиповете на дистанцинните излъчватели, те няма да се разпознаят от приемника.
Но ти споменаваш друг проблем - от намаляване на дистанцията на сработване при топло време, което ако за всички е така най-вероятно е повреден елемент в платката, който внася температурна нестабилност в работата. примерно изменя се честотата на приемане и чувствителността спада.
Но се случва и дистанционното да си променя честотата, за това провери как е с другите ползватели.
puh4 написа:
Ако новата карта на разчита старите дистанционни се взима една допълнителна карта, която да приема чистотата на старите дистанционни.
Проблема не е в честотата, а в кодирането. А допълнителната платка си е направо нов приемник, като съществуващия се игнорира и така старите дистанционни няма с кого да общуват.
lyubohar - майстор
Поне 10 човека с които съм контактувал се оплакват от същото.
Не знам точно какво е сменяно и защо.
Не съм контактувал с майстора освен веднаж.
И ме убеждаваше,че след време дистанционните се износвали и трябвало да се сменят.
Което за мен е абсурдно.
MamaMy - майстор
"Майстора" ви слага шапка. Ако е сменил приемника, няма как да остане проблема.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дистанционно за гараж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: