Много интересна и все по-често дискутирана тема.
gamencerista - специалист
Здравейте колеги ще слагам саморазливна замазка на голяма площ над 40м2 и се чудя каква да купя.
Казаха ми Баунил Нивело но досегашния ми опит с техни продукти не си струва за дадената цена.
Чух че Евромикс и те имали саморазливна на приемлива цена. На места има разлики повече от 5-6 мм и ще може ли да я направя на 2 етапа/наливания замазката.
didoni_ - специалист
Оправи си заглавието като за начало,и дано ти помогнат колегите :partyman:
Еми разликата в цената е минимална днес ми казаха цена на Баумит-а под 18 лв и направо не знам.
А може ли да се направи два пласта самонивелираща понеже има места с по-големи дупки или да се изравни с теракол и върху него самонивелиращата ?
VLADO66 - майстор
Може веднага след окончателно изсъхване на долния слой.
Взех Баумит и сега ще грундирам и довечера мисля да слагам първия слой да видя какво ще се получи.
Ами нещо не съм доволен от резултата. В голям участък от стаята всичко е наред но почти в средата има едно връхче което обаче не е от старата замазка ами има отгоре и саморазливна. Може ли да го "изшкуря" за да не полагам нов слой саморазливна и на местата къде има малки разлика да мина с теракол примерно.
nikolovvd - майстор
За съжаление късно видях темата!
Според мен си направил голяма грешка. Предполагам си ползвал Нивело Дуо или Куатро, които за съжаление са на гипсова основа и въпреки че слагат един куп химикали, за да стане здрава, според мен не струва.
Тази замазка е на гипсова основа, въпреки че на опаковката никъде не се споменава думата гипс. И да изсъхне добре при влажно време ще гълта влага и особено когато е студено ще ти образува мухъл под подовата настилка - ламинат, паркет, балатум, мокет и т.н.
В момента свалям една такава замазка, защото сина ми е алергичен и предпочитам да се измъча една седмица сега, от колкото да го мъкна по доктори всяка година от Октомври до Май, а за лекарствата да не говорим.
Хора препоръчайте ми някой да дойде да ми оправи замазката в трапезарията защото вече ще откача. Не е равно и направо се депресирам. Квадратурата е около 30 квадрата, къщата е в Долни Богров. Трябва да се мине финно с теракол и да се изравни нивото за ламинат и плочки.

Тема "Саморазливна заназка - каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: