Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Като им разглеждах сайтовете на хасковлии,за да си търся шланга за ВИГ забелязах,че тези обсъждани WS се предлагат в различни варианти и означения на цени от 170-180 до почти 400лв.А имат и много по-скъпи трифазни.Със сигурност ако вземеш най-евтиното,ще ти излезе много скъпо.Но пък за моделите,които видях на 300-350лв съм чувал доста смели мнения и твърдения от доста места.Май проблема им е в голяма степен багажната търговия на "братята" с жигулките-кутийте си приличат,взимат от Хасково най-евтиното и го продават по села и паланки по-скъпо от най-скъпия им модел.А и като им пръснат по още една щампичка отгоре-пей сърце.Да живее далаверата.Да не говорим,че вносителите се оказаха двама-втория е с емблемата,която прилича на ситроен и с доста различни кутии,но и той бълва много модели.За неговите пък никъде нищо не съм чувал....От това съдя,че наистина е възможно да се спори уж за едни и същи машини,че ставали-не ставали,а всъщност да се окаже,че спорещите говорят за съвсем различни модели.
a_stoev - майстор
agj написа:
Моите уважения към твоя и към избора на всеки един от вас ,НО дайте да изясним значението на думата "менте"!?

Евтините апарати от по 300-400лв. съм ги виждал в сайтове и на по "сериозен вносител" обаче с цени на 500-600лв.тогава това ще означава ли че по високата цена ще повиши качеството на една и съща стока! :?:
От къде са евтините апарати от по 300-400лв. и защо си сигурен че са същите като в сайт на сериозен вносител?
Това е въпроса заради който казваме, че има и менте на ментетата....
koveslav - майстор
a_stoev написа:
agj написа:
Моите уважения към твоя и към избора на всеки един от вас ,НО дайте да изясним значението на думата "менте"!?

Евтините апарати от по 300-400лв. съм ги виждал в сайтове и на по "сериозен вносител" обаче с цени на 500-600лв.тогава това ще означава ли че по високата цена ще повиши качеството на една и съща стока! :?:
От къде са евтините апарати от по 300-400лв. и защо си сигурен че са същите като в сайт на сериозен вносител?
Това е въпроса заради който казваме, че има и менте на ментетата....
Ами просто има хора,включително и колеги от форума,които работят с тези от "300-400",но са закупени директно от вносителя в Хасково,а не от пазара и са споделяли много добри мнения.Ако подозренията ти са верни и тези добре работещи апарати са ментетата,то тогава тези от "500-600" сещаш ли се какви качества би трябвало да имат? От там са и съмненията за некоректно препродаване.А за номерата на ромите е повече от сигурно това което писах,често спират да ми предлагат електрожени и на мен.
esso - помощник
Здравейте,
Отдавна искам да си взема електрожен но все се разубеждавам след някои коментари.

Конктетно си харесах ИНВЕРТОРЕН IGBT ЕЛКТРОЖЕН MMA180 - ЦЕНА 240 ЛЕВА от сайта на viki-mashini.com
Приказвах с човека като първоначално исках да взема синята серия ММА200, но той ми каза, че този бил с по добри транзистори.
Има ли някой закупил машина от този сайт тази конкретно или друга и доволен ли е?
gogo7777 - майстор
Е нали пита вече.............
Значи това е моят електрожен
и ти отговориха
Днес преди обяд и аз позаварявах малко с тоя китаец и както казах вече -работи идеално.Изгорих два електрода 2.5мм базични ,защото 3.25мм нямахме.С наличните 2.5мм работи на 82Ам.перфектно.Имах налични 3.25мм неръждаеми оптималния ампераж с тях беше 111Ам. т.е. наполовина от мощността на машината.Не съм имал за цел да горя няколко електрода един след друг за да задействам защитата,но тя няма и как да бъде задействана понеже това е почти половината от мощността .
Ето един от клиповете! Пробата е с НОРД 2.5мм.
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Ето и малко снимки от резултатите от пробите :
Прикачен файл:
032711693.jpg
Само където пробата не е с НОРД, а с рутилов електрод........може да е печатна грешка.... :lol:
На сайта им http://www.viki-mashini.com/index.php/elektrojeni клипа е същият........абе съвпадение някакво :cool:
agj - майстор
gogo7777 написа:
Е нали пита вече.............
Значи това е моят електрожен
и ти отговориха
Днес преди обяд и аз позаварявах малко с тоя китаец и както казах вече -работи идеално.Изгорих два електрода 2.5мм базични ,защото 3.25мм нямахме.С наличните 2.5мм работи на 82Ам.перфектно.Имах налични 3.25мм неръждаеми оптималния ампераж с тях беше 111Ам. т.е. наполовина от мощността на машината.Не съм имал за цел да горя няколко електрода един след друг за да задействам защитата,но тя няма и как да бъде задействана понеже това е почти половината от мощността .
Ето един от клиповете! Пробата е с НОРД 2.5мм.
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Ето и малко снимки от резултатите от пробите :
Прикачен файл:
032711693.jpg
Само където пробата не е с НОРД, а с рутилов електрод........може да е печатна грешка.... :lol:
На сайта им http://www.viki-mashini.com/index.php/elektrojeni клипа е същият........абе съвпадение някакво рр :cool:
ъ
Клипа е лично мой!Пробата съм я правил с Норд и неръждаем .Съвпадетнието на клиповете не е нищо друго освен кражба на авторско право!
Какво се опитваш да направиш с изказаните съмнения - да ме изкараш лъжец или просто си нямаш друга работа!
gogo7777 - майстор
Шева и шлаката от показаната снимка и клип, не са от НОРД. Да не твърдиш обратното :?:
pansim - майстор
Хахахахахахахахахахах
Някой май го хванаха по бели гащи.... :lol:

Абе вие не разбрахте ли че по Убаво от китайското на Хасковсия вносител нЕма :-D
:lol: :lol: :lol:
gogo7777 - майстор
Още тогава ми направи впечатление, ама си затраях :), за да няма разправии
pansim - майстор
Разговарях с човек представил се за вносител на китайски заваръчни инвертори.
Искаше да поема гаранционна и извънгаранционна подръжка с НЕГОВИ части.
Отказах - не мога да дам гаранция на машина с резервни части, закупени по най-ниската оферта на някой китайски търговец по сайтовете.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: