Защо да изключва? Пише колектор, а не панел. Нищо не пречи да се направи колектор от 2,3 и повече панели.
Ток се мери с 2 шунта. Може и да са 2 парчета кантал с определена дължина.Едва ли е по скъпо от стотинки.
И сега ми дойде друга идея- чисто механична лятна енергонезависима
Наместо цилиндър, ще е на принципа на везната. От едната страна се слага тежест от другата кофа закрепена по такъв начин, че след като се напълни до определено ниво да се излива сама. Тани мисля че изкара бира от тази опитна постановка. Балансната тежест се подбира така, че при половин пълна кофа да е в равновесие - тоест на обяд. с кранче се регулира така да капе че за 12 часа да я пълни примерно. Комбинира заедно с няколко корена домати които ще поливаш с водата която ще се излее след залез слънце.... Лятото ще имаш ток съхранен в акумулатора за телевизора и прясна еко и био салата за ракийката.
Много се размечтах
Сега малко по сериозно. В облачно време, особено когато има облаци с различен цвят е възможно панела да тръгне в неправилна посока. Не е лошо диодите да ги подбереш я в инфрачервения, я в ултравиолетовия спектър.
Ток се мери с 2 шунта. Може и да са 2 парчета кантал с определена дължина.Едва ли е по скъпо от стотинки.
И сега ми дойде друга идея- чисто механична лятна енергонезависима

Много се размечтах

Сега малко по сериозно. В облачно време, особено когато има облаци с различен цвят е възможно панела да тръгне в неправилна посока. Не е лошо диодите да ги подбереш я в инфрачервения, я в ултравиолетовия спектър.