• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
Chefo77 написа:
Avas_co написа:
От кироф не бих си купил повече машина.
Останал съм с впечатление, че като офциален представител на Метабо, те държат гаранционния сервиз.
Не само държат официалния сервиз, ами май са единствения такъв, плюс това, че са единствен вносител на части ... когато решат да ги внесат :) Това е основната причина да не искам каквото и да е оттам.

И стига сте се тормозили с моя избор, вижте какво взех. :-D :-D
Прикачен файл:
P1160060_01.JPG
2 батерии, зарядно, картон ...
Сега се търси куфар за син верт с Ни-Кд или Ни-МХ батерии.
Градски, със здраве и безпроблемно да си го ползваш !
П.П. Все пак го предпочете пред зверчетата на Файн ?
П.П.2 Към този искаш да кажеш, че няма куфар ли ?
Тани - модератор
Честит да ти е! Със здраве да си го ползваш! Не знам аз ли съм ти чел мислите или ти моите, но при въпроса ти 1,5 или 2Ah отговора ми бе 4, въпреки, че все още не си бил прочел темата, която специално написах заради въпроса ти, когато си го купил :partyman: МНого добър избор си направил! Заслужаваше си времето за размисъл.
stan73 - майстор
Къде е въпросната тема, че искам и аз да я прегледам ?
Какви са предимствата на този Бош, че се е оказал добър избор ?
Chefo77 - майстор
stan73 написа:
Градски, със здраве и безпроблемно да си го ползваш !
П.П. Все пак го предпочете пред зверчетата на Файн ?
П.П.2 Към този искаш да кажеш, че няма куфар ли ?
Благодаря за пожеланията.
Не забравяй, че освен всичко друго, когато избирам даден уред, ме интересува и сервиза. На всичко закупено от Тръпкови и Томика, сервиза е светкавичен. Евротуулс - първо съм нямал път натам, второ сайта им е супернасран (което не отговаря на претенциите им за фирма, която обръща внимание и на малките клиенти), трето това което видях в нета като машинки и цена изобщо не ми хвана окото, да не говорим, че най-лекия им верт е ... почти 2 кила!!!
И да, няма куфар. Но пък е с общо 8 амперчаса батерии :) :)
stan73 - майстор
Да, явно сайта им е със стари данни, но и техните нови машини са отпреди половин година предполагам, щото като ходих тогава до там казаха, че таман са ги докарали, та и те са с по 2 броя по четири амперчаса (доколкото помня) ак.бат.. И да, определено са тежки/солидни... Откъм сервиз - нямам никаква идея как е, но пък винтовертите им имаха вид и звучене на нечупливи (и досега не съм виждал други, които да ме израдват повече, затова и писах за тях). Както и да е - вече си го взел, май също е добър избор... Със здраве и безпроблемно ! :)
EDI - майстор
Чефо изтрепа пак рибата :lol: .Айде, честита машинка :partyman: .От както направи фирмата, доста инструмент си взе. :lol: Отдавна го гледам и аз този комплект, в СЕРВИНА е на промоция 379 лева, ама чакам да умре моя DF330, че ми писна от неговите проблеми.Мисля си, дали да не му помогна и да го погреба по-рано :? , ама трябва и някой лев да събера още.
Chefo77 - майстор
Този комплект (ако все още го има) ще стои много малко. От Бош са го пуснали в ограничен тираж на дистрибуторите си, без Киров. Идва в 2 кутии - в едната са двете батерии със зарядното за тях, в другата - само верта в нещо като подложка за него. Само едната батерия в ибея е 65 паунда без доставката :) :) Стандартната цена на комплекта е 500+.
nikolson - майстор
Фукара! :-D Ай честито! Тая цена е убиец, че и с 4Ач. Бош с 2Ач дават триста винта от картонджийските. или 70 5х70. Чак ми се стори невероятно. :?
EDI - майстор
Кеф не ами и отгоре.Сега Чефо с един заряд на една батерия по една седмица ще бичи винтове. :lol: сигурно е лимитирана серия, бая голяма е отстъпката.Стана като ДРЕМЕЛ-а преди година и нещо, бяха свалили цените с 1/2 по едно време.
stan73 - майстор
Да Ви "сваля" малко на земята (като за съжаление така ще разваля идилията).
Така: предполагаемият живот на един качествен литиевойонен акумулаторен пакет е около 3 години (преко сили 6 (при огромен късмет (параметрите на някои клетки в пакета се влошават много преди това, като по този начин се влошава работата на машината като цяло)), и от 500 до 1000 (в някой случаи 1500) цикъла заряд/разряд (но реално никога не се достигат)). Та да разгледаме следният сценарии: ценният ми градски (наистина го считам за ценен !) примерно ползва машината си така, че прави един цикъл заряд/разряд на седмица, съответно около 50 на година (150 цикъла за 3 години) и то само ако се използва единият акумулатор. Даже да предположим, че издържи 6 години, но единият акумулаторен пакет съставен поне от или 6 или 9 клетки, статистически параметрите на поне 1 или 2 от тях със сигурност ще се влошат много и така машината няма да работи добре. Та има момент в който 4 амперчаса са само на теория по-добро решение от 2 или 1.5, понеже за големият акумулатор ще се плати повече, но освен това той и тежи повече, а от старост ще се повреди много преди да бъдат достигнати проекторесурсните му цикли заряд/разряд. (тогава вероятно пък от двата акумулаторни пакета ще може да се направи един читав) Естествено, за да не ме обвини някой в пристрастност, ще изтъкна и предимствата на по-големите акумулаторни пакети: те са по-малко натоварени, способни са да отдават по-големи токове, по-бавно ще се амортизират, машина с по-голям акумулаторен пакет е способна да достигне и по-големи нютони за по-дълго време (поради това, че ако предположим, че механиката и електрониката на съответната машина може да понесе тези натоварвания, при голям консумиран ток, по-големият акумулаторният пакет няма да се претоварва и съответно да прегрява, от което или да сработи защитата или да се повреди/да му се влошат преждевременно параметрите).
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: