Аз при избор на пелетен котел  леко правя съизмерение с котли на твърдо гориво дърва , или по скоро що се отнася за топлообменника на котела , мощността на горелката зависи от количеството гориво-пелети. Почти същата площ е нашето кметство 800-1000 кв м, което се отоплява с 2 котела на дърва , като всеки котел е 200 киловата , забравих колко гореше на ден дърва , но е около или над 3 кубика .Котлите държат температура 60-65 градуса , не съм го правил аз , само го наблюдавам , а сега кажете каква мощност котел на пелети би заместил сегашните котли , и какъв ще е разхода , кметството е с изолация и пвц дограма
 Аз при избор на пелетен котел  леко правя съизмерение с котли на твърдо гориво дърва , или по скоро що се отнася за топлообменника на котела , мощността на горелката зависи от количеството гориво-пелети. Почти същата площ е нашето кметство 800-1000 кв м, което се отоплява с 2 котела на дърва , като всеки котел е 200 киловата , забравих колко гореше на ден дърва , но е около или над 3 кубика .Котлите държат температура 60-65 градуса , не съм го правил аз , само го наблюдавам , а сега кажете каква мощност котел на пелети би заместил сегашните котли , и какъв ще е разхода , кметството е с изолация и пвц дограма   .
 ..gif)

.
 .