• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Мен ако питаш всичко под 12-15 см си е хабене на труд и скъпи лепила/шпакловки.
vsterev - специалист
Tsilkov написа:
Таман се нави на силиконова мазилка и ти сега го срази с 15 см :)
BLUEPUPIL - майстор
VLADO66 написа:
Качествените стиропори имат противосъстаряващи инхибитори.
EPS-а произведен в Б-я е далеч от определението "качествен".
шоп написа:
BLUEPUPIL
обясни

вкъщи е на 6 год и скоро рязах едни парчета около една тераса и стиропора е като нов.
Колко процента от поставената външна изолация в София с изложение запад-северозапад ще имат нужда от ремонт след градушката?
Tsilkov - майстор
vsterev написа:
Tsilkov написа:
Таман се нави на силиконова мазилка и ти сега го срази с 15 см :)
Да бе ама не се сдържам като стане въпрос за дебелина :lol:

P.S. Вадиме подобни снимки кога ли ще доживеем да видим в България не знам :sad:
pipilica - майстор
Е слава Богу такива градушки не са ежедневие щото тогава ще се наложи да сменяме и прозорците с противокуршумни стъкла и фасадата с ламарина 1мм за циглите не ми се мисли.
BLUEPUPIL - майстор
Tsilkov написа:
Вадиме подобни снимки кога ли ще доживеем да видим в България не знам :sad:
Като изгоним комунистите.
gechev - специалист
BLUEPUPIL написа:
Tsilkov написа:
Вадиме подобни снимки кога ли ще доживеем да видим в България не знам :sad:
Като изгоним комунистите.
Наследниците на комунистите са виновни. За справка виж подписа на Tsilkov.
Голям майтап по БТВ един "висящ" изолаторджия обяснява, че най добре се запълват дупки от градушката с много и здраво лепило. При над 20 попадения на кв. метър с дълбочина 1-3 см от общо 5 см. Най интересното е че балъците ще се вържат. Що не четът форума бе?
BLUEPUPIL - майстор
gechev написа:
Наследниците на комунистите са виновни.
Наследниците на комунистите у нас се зоват социалисти и управляват 45+20+1 години.В геополитически план дните на червената блудница са преброени. България е обречена да има висок БВП-GDP , само(разбирай- няма алтернатива) ако се движи малко по-надясно. А по отношение на градушката и ЕPS-а, ще се самоцитирам:
BLUEPUPIL написа:
BLUEPUPIL написа:
Ако, става въпрос за къща, защо се занимавате с недоразумението наречено - замазка/мазилка върху EPS- като може, вместо нея, върху EPS-са да сложите окачена фасада.
Една едноетажна къща със застроена площ от 100м2, има ограждащи стени от около 120м2. Като извадим прозорците и вратите, остават максимум 100м2 фасада. При положение ,че квадратен метър LT ламарина с полиестерно покритие и всички възможни цветове по RAL е 15лв. за м2, се получават 1500лв. Същият материал се ползва за покриви с гаранция от 10 до 20 години. При условие ,че фасадите се мокрят много по-малко от покрива, особено ако има по-големи сачаци, то живота на фасадата ще бъде съизмерм с този на самата сграда. Не намирам финансов смисъл да се слага мрежа и тънка мазилка върху EPS-а, при положение ,че след 10 години трябва да се прави наново.
VLADO66 - майстор
На този принцип под земята е идеално да се живее-малки температурни амплитуди,няма опастност от градушка и съседа не може да ти завижда на къщата щото няма да се вижда.
Ole4ko - специалист
Интересна е идеята с ламарината, защото има логика да издържи повече от мазилката. Но няма ли да скапе материала под нея, все пак температурата на която ще се награвя от слънчевите лъчи ще е много по висока от тази на самата мазилка (минимум ще се появява конденс между ламарината и изолацията) . Другият проблем за който се замислех е - как ще изглежда една толкова разчупена къща с подобна ламарина? Като кошара може би ? :) Виждам, че много държите на дебелината на изолационния материал, но нека поговорим и за неговата плътност или ? По дебел или по плътен? От какъв материал имаме по голяма нужда тук в България или по скоро София област ??
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Съвет за изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: