• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
В крайна сметка реших плота да е дъбов.Ще го обработя с ОСМО ТОП ОЙЛ, дават го за такива плотове.Ако нещо не ми хареса, отгоре винаги мога да го променя.Днес залепих отделните паркетини в цял плот, сега съхнат.

Прикачен файл

DSCF0457 плот 1.jpg

Прикачен файл

DSCF0456 плот.jpg
Фитилчо - майстор
Радвам се, тва е най красивото

Битоня и той е готЯн
EDI - майстор
Плота е готов.Тези дни го прешлайфах с лентовия шлайф и ексцентъра, отрязах го на размер.Остана само да фрезовам /да заобля/ трите борда - двата странични и предния.Нали трябва да му правя покритие на плота, бая попрочетох за маслата, понаучих някои неща, и колкото повече научавам, толкова повече не ми харесва цената :-D на хубавите масла дето се намират у нас - ОСМО и ИРСА.ОСМО-то идва към 40 лева за половин кило, ИРСА-та към 40 лева за 0,75 кила.Затова реших да заложа един опит.Имам парче дъб, което ми остана като рязах по размер парчетата от касата на вратата.Лакирано е 3 пъти с ДУФА АНТИСЕПТИК, като след втория слой е шлайфано.Та, сега съм накапал върху него червено вино, кафе и сок от арония.Чакам да изсъхне и да видя какво ще се получи.Ще ми се да спестя разхода за маслото, намира ми се лак в къщи.
Колегата Мишо /bimbaeco/ ми каза, че в ИКЕА продават масло за мебели, идва 12 лева за 0,75 кила.Видях го на сайта, ама малко постна работа с описанието и характеристиките.Из нет-а мнения всякакви и недоволни и доволни.Та, Мишо беща да купи и да ми прати едно до наше село.Та, ако не стане пробата, може с него да пробвам.
Фитилчо - майстор
Ако му е тегаво на Мишо, Аз мога да свърша тази работа, че всеки ден минавам оттам. :roll:
Цъкни едно лично ако е така :)

Мисля да заложа аз на Рубио :razz:

Изображение

Aма и то не е от евтиното :?
nikolson - майстор
Тези http://lakove.bg/bg/products-by-practice/masla-7 също имат масла. Магазинът в Сливен е на много лесно място. Тая цена 40лв за половинка осмо ми се види надутичка. Кой ти я даде?
EDI - майстор
А, не е точна цената за ОСМО-то, аз ориентировъчно писах толкова.На запад е около 15 паунда 0,5 кила, та като правя сметка към 40 идва някъде.Иначе точна цена не са ми давали.Това РУБИО колко пари чини, и то ли отива там някъде. :? Сега гледах с сайта на ПРАКТИС масло АЛПИН, някакво австрийско, 10-11 лева 0,75 кила.Между другото пробата се оказа успешна.Парчето седя, докато изсъхнаха течностите.От кафето и виното не остана грам следа :-D :lol: а от аронията остана ярко червено сухо петно.Като ударих една мокра гъба, всичко изчезна.Лака също никакви поражения по него от бърсането.Та, пак ще я мисля, дали да не ползвал лака, дето имам или да взема някакво масло.За сега ще изчакам някой и друг ден, и без това не мога да преместя долапа на село, няма място в момента, и не бързам с плота.
jorkataG - специалист
Поздравления Еди за хубавите работи които си сътворил. Втори път попадам на темата и сега виждам че доста неща си направил. Лошото е че си доста далеч :)
Фитилчо - майстор
Rubio е дебелан и то. :roll: Обаче става уникално добре с него, тествано е във времето.

http://www.floorchoice.co.uk/rubio-mono ... p-638.html
EDI - майстор
Ааааа, нема да стане таз работа, то повече пари от другите. :? :lol: Не, че не ми се ще да го ползвам, ама все пак за половин квадрат плот, дето ще го ползвам на вилата.......множко ми се види.Благодаря ти Фитилчо за предложението за ИКЕА-та.Отказах се и от него, макар да казах на Мишо да ми вземе.Трябва да му драсна два реда да не ходи и да не взема.Този магазин и продуктите му нещо не ми се нравят.На полуфабрикат ми навява цялата работа, такова усещане имам.Може и да са им свестни продуктите, ама усещане ли, предубеждение ли да го нарека нещо ме спира.Та, ще го смятам.този магазин в Сливен ми е близо, ако не съм направил вече плота и ако имам ходене може да го посетя.
nikolson - майстор
Нещо стана с мнението ми :?
Последна промяна от nikolson на пет юли 11, 2014 5:43 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Малко мебели, собствено производство, за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: