• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
dtmf написа:
reingar-x написа:
Здравейте имам спешна нужда от съвет,искам мнение за metex m3660d.Работил ли е някой с него,има ли впечатления,изобщо кажете ми заслужава ли си?
Хубав е, докато го включиш на омметър и бръкнеш в контакта. Но за толкова пари толкова. Ако се занимаваш непрофесионално става.
Какво значи "толкова пари" - 215лв малко ли са? :?
nikolson - майстор
MIRO_073 написа:
Какво значи "толкова пари" - 215лв малко ли са? :?
На чужд гръб и сто тояги са малко...
dtmf - специалист
MIRO_073 написа:
215лв малко ли са? :?
Не са много, не стигат и за добър мултиметър втора употреба.

Колегата иска да го използва в автомобилни инсталации, а там ще му се случи да проверява верига на омметър, и да попадне на напрежение 12V. За това му трябва уред със защита на входа. Най-евтиното за което се сещам е нещо като Extech 3XX или серия 5XX.
Ако има късмет, за около 200 лв може да си намери Fluke 87 първата версия- втора употреба.
reingar-x - специалист
Вярно флюк 87 е добър уред,но цената му е висока,пък и няма отделно копче за пускане и спиране.Каквото искам да има,модела 287-289 го имат но са още по скъпи.
hidrazin - майстор
Трици, маймуни ...
:partyman:
reingar-x - специалист
Последен въпрос за мултимера който съм си харесал,липсва му температурната сонда.
може ли се замени с друга и има ли някакво решение,на проблема?
thinkpad - майстор
reingar-x написа:
Последен въпрос за мултимера който съм си харесал,липсва му температурната сонда.
може ли се замени с друга и има ли някакво решение,на проблема?
Би трябвало всяка "К" тип термодвойка да работи. При мен моят мултимер без термодвойка по някакви неведоми способи показва стайната температура, може да се ползва за термометър, ама с не особено висока прецизност...
resistbody - майстор
Какво ви е мнението за Mastech MS266 или е по-добре МS2008, като ако е втория ще го поръчвам от Китай(та на пари ще ми са горе-долу 1:1). До сега не съм работил с уред с автоматичен обхват i се чудя дали ще се оправя :D
fore - майстор
Аз ползвам полиценза на Масетеч- Амперклещи Хайелек-

Изображение

Много добри и са точно с автоматичен и ръчен режим- направено е за лаици.
Мери от 1 Нанофарад до 66000 Микрофарада кондензатори с голяма точност.
Мери постоянен ток и променлив от 10 милиампера до 600 А. -безконтактно естествено.
Мери проводимости.
Мери честота.
Само температура няма.
Има мин/макс режим, нулиране по постоянен ток.

Много точен.

Има ТРМС по променлив ток и тнт. Мери коеф на запълване. Цената е 100 пари, но си заслужава- има и осветление на диспа и на клещите. Работи с 3 по 1.5 волта батерии. Което е предимство пред 9 волтовата.
Avas_co - майстор
И аз имам такъв от известно време.Върши ми работа.
Сякаш бързо хаби батериите.
Не съм сигурен, но май има и някакви защити, че на два пъти без да искам бутнах обхвата на капацитет и го боднах да меря мрежово, а уреда се самоизключи.
Не съм си правил експеримент дали съм прав, а и не мисля, може и просто в тоя момент да му е изтекло времето.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: