• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
lyubohar - майстор
Значи сега разбрах,че е добавил втора платка,защото не могъл да намери
като първата,която прави номера.
Сега приемниците са два и новата платка си работи с новите дистанционни.
А старата като се нагрее трябва да се залепиш до приемника.
kozl - майстор
Тези, които монтират бариери и врати, в общия случай не ремонтират платки, а ги подменят с нови. Примерно поръчвал съм дистанционни от К2 и те ли ги правят или някой друг когото не издават, но с някои се справят с други не. Понеже един от монтажниците на бариери ми наговори куп глупости, за да не приеме рекламация и позачетох за някои чипове. Проблема е в програмирането на чипа. Въпросът е дали новата платка е със същия чип и ако е така ще се намери ли кой да подмени алгоритъма на старите излъчватели (дистанционни) и ако да на каква цена!
ditronix - специалист
Значи чиповете може да са същите,но ако ДУ са от друг производител и Господ не може да ги накара да работят. Освен ако са от най-старите,с твърд код, а не програмируеми. Тоя келеш като е сложил нов контролер защо е оставил и стария? Тоя не е добре! Казва че старият не става и толкова. Нов контролер с нови ДУ. Сега едните с нови ДУ и нямат проблеми ,а другите със старите и си дъвчат..... докато отворят! Баси малоумника! Хващайте го да ви достави ДУ за новия контролер,да маха всичко старо и толкова. Сещам се само за една "основателна" причина да се сътвори такава простотия-новият контролер да няма достатъчен капацитет за да запамети 30 броя ДУ. Само че това не е оправдание- взема се това,което ще свърши работа,а не каквото има.
lyubohar - майстор
Ами той е готов да достави нови ДУ-30-40бр.по 40лв.
Да,ама аз съм много чувствителен на тема мошенници.(Или некадърници).
Той трябваше да намери като старата платка,или такава която да се настрои на старите ДУ.
Ами утре новата ако се развали пак ли нови ДУ?
Плюс това аз обясних,че когато е хладно всичко си работи добре.
Като напече слънцето става проблема.
hidrazin - майстор
Сега не виждам защо се разтягат локуми? Решенията са елементарни:
1.Сменяте майстора.
2.Намирате някой който отбира от електроника да оправи старата платка (ако е възможно).
3.Карате си със старите и си мърдате задниците от колите за да стигнете близо до платката и да си отворите. :-D
4.Купувате си нови дистанционни. Какво толкова? Карала е 10 години. Излиза по 40 стинки на година. На преклонна възраст е.
Пък и като си имате частен паркинг какво? Бъркат Ви по 40 лв на човек ли? Ми те и другите хляб ядат. :cool: Като не искате - ръчно отваряне/затваряне. Другите дето нямат дистанционни да не са осакатели от това?
:partyman:
lyubohar - майстор
Господин hidrazin.
Вас какво Ви бърка,че си имаме частен паркинг?
Също така не е Ваша работа да мислите за нашите задници.
И не е Ваша работа дали ще извадим 40ст.,40 или 4000лв.
Ако имате някаква идея за майстор да оправи проблема без да мошенничества-моля заповядайте.
Останалото,което коментирате е разтягане на локуми.
Другите дали ще ядат хляб си зависи как си вършат работата.
Не е лошо отвреме на време да се въздържате.
Не е задължително да ми отговаряте.
puh4 - специалист
Качи снимка на въпросната платка, ако я имам ще ти я подаря.
hidrazin - майстор
Идея за майстор - питай тук:
http://forum.eshop.bg/index.php
За хляба и работата е така но пък никой няма да работи за оня дето духа.
Вариантите съм ги дал в предния пост. Кое не е така и кое не Ви харесва?
Локумите са в цялата тема и не само локуми а и хленчене. Случайно да беше си направил труда да дадеш модела на алармата? Не!
Всичко останало тогава се свежда до отговорите ми в предния пост.
Лека вечер!
:partyman:
kozl - майстор
lyubohar написа:
Ами той е готов да достави нови ДУ-30-40бр.по 40лв.
Да,ама аз съм много чувствителен на тема мошенници.(Или некадърници).
Той трябваше да намери като старата платка,или такава която да се настрои на старите ДУ.
Ами утре новата ако се развали пак ли нови ДУ?
Плюс това аз обясних,че когато е хладно всичко си работи добре.
Като напече слънцето става проблема.
На мен ми взеха 65 за 1 ДУ лично за мен. Иначе съм поръчвал за други по 35-40 лв за брой. Цената е според зависи от ситуацията. И все пак има някакъв минимум, който при мен достигна 35 лв. Е ако този дето ги произвежда взима по 25 и 10 за посредника ясно що е 35 лв. броя. Но аз не открих производител. От фирмите доставчици и монтажници информация не дават - пазят си хляба от посредничеството.
И не бързай да обиждаш. Много от фирмите, които монтират подобна техника не разбират (но поне си признават, че е така) от ремонт на платки и сменят с нови платки, защото там където са произведени тези устройства Е ТАКА. Там не ремонтират платки. А това, че за нас 40 лв. са огромна сума за "ключ", явно ни отличава и отдалечава от другия стандарт.
А що се отнася до смяна на платката - проблема е, че този който е въвел алгоритъма само той разполага с него и всичко зависи пак от него да програмира такава платка, която да работи със старите ДУ.
И дано намериш специалист, защото аз не успях.
VLADO66 - майстор
Модула е 60 лв. а дистанционните са по 15 лв. ,тия пари дето ги търкаляте са безбожни :) http://www.lesibg.com/product.php?ProductID=93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дистанционно за гараж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: