• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
lyubohar - майстор
Леко взех да съжалявам,че отворих темата.
Не е имало случай да извикам майстор за нещо и да не се опита да измародерства.
Няма да стигне страницата за примерите.
С изключение на един.А съм на 64год.и какво ли не ми е минало през главата.
Случая е подобен-обяснява ми се,че с течение на годините кристалите в дистанционното
се изхабявали и трябвало да се сменят!!!
Аз също се занимавам с частни ремонти-на музикални инструменти.
И никога не съм прекрачвал границата при която се губи доверие.

Та, платката ако ми беше в само моя имот отдавна да съм решил въпроса.
Тя не е лесно достъпна и не мога да я снимам току така.Ще опитам.
Ето дистанционното,ако може по него да се разбере.

Изображение
puh4 - специалист
BFT от старите с ключета в Италия ги произвеждаха преди 10-на години или повече. Не съм сигурен дали е останало от тях но ще проверя, ако бяха от модерните пей сърце. При нас платка не се ремонтира направо сменяме с нова защото в повечето случаи не си заслужава да си губим времето. http://www.ebay.com/itm/BFT-RICEVENTE-D ... 1e7bdad1da
ditronix - специалист
lyubohar, иди с тая снимка на ДУ,дето я публикува тук и помоли специалистът да посочи на нея "кристалите" дето се износват. После ,след като ги покаже,аз публично ще изям всички неработещи ДУ и ще ви подменя цялата система за за управление с нова,като на всеки собственик ще има поне по 2 броя ДУ. Колкото и да бучат тук някои колеги, VLADO66 дава почти истинските цени! Всичко друго е ....... Далеч съм от мисълта някой да работи за без пари,но примерно по 10 лева от собственик за монтаж и обучение на ДУ сметката прави 300 кинта,което е повече от достатъчно за няколко часа работа! Това,което виждам на снимката е на баба ми от времето и естествено няма как да се подменя с нова такава техника. Изобщо все още има хора дето си мислят че парите се метат по улицата с голямата метла.
kozl - майстор
Това е дистанционно управление е с постоянен код. За него алгоритъма е ключа с 10 позиции. Вероятно чипове за такива вече не се намират. И все пак всичко се свежда до откриване на специалист, който поне да се опита да ремонтира платката.
edesign - специалист
сега и аз да допълня:
- Фирмите, които монтират гаражни врати и изобщо каквото се сетите в 99% от случаите нямат сервиз в истинският смисъл на думата. Имат техници, които разбират дотолкова, доколкото да свържат кабелите към готово изделие. За тях ремонт е подмяна на платка.
- Ако занесеш при някой, който се занимава с електроника да ти оправи старата платка за София цените ще са около 50лв. Обаче въпросният техник ще почне да прави проблеми, защото ще каже друг му е бърникал в техниката
- Търговците печелят от количества, затова дистанционните са толкова скъпи иначе от китай по около 2$
- Производител в БГ и да търсите няма и да намерите. Ако тук се прави дистанционното то цената му няма как да е под 15лв без ДДС.

Та като цяло дали е мошеничество е сложен въпрос
1. за теб е съмнително, защото трябва да плащаш и си мислиш че парите са много
2. за техника друг вариант няма - той може да оправи нещата само като смени всичко, с нещо което разполага в момента и може да поддържа....
lyubohar - майстор
Няма съмнение,че е съмнително.
За мен нямат значение тези 40лв.
Има значение коректно свършената работа.
Не може заради една платка да смениш повече от 30 дистанционни.
Това прави повече от 1200лв.
На Вас оставям да изчислите,колко ще си сложи в джоба.
А като се занимава техника с такава дейност би трябвало и да има кой да му ремонтира електрониката.
Ами ако тази нова платка изкара гаранцията си да речем 1-2 години и се повреди?
Какво-пак ли нова платка с повече от 30 дистанционни?
ditronix - специалист
lyubohar написа:
Няма съмнение,че е съмнително.
За мен нямат значение тези 40лв.
Има значение коректно свършената работа.
Не може заради една платка да смениш повече от 30 дистанционни.
Това прави повече от 1200лв.
На Вас оставям да изчислите,колко ще си сложи в джоба.
А като се занимава техника с такава дейност би трябвало и да има кой да му ремонтира електрониката.
Ами ако тази нова платка изкара гаранцията си да речем 1-2 години и се повреди?
Какво-пак ли нова платка с повече от 30 дистанционни?
Може! Не прави такива сметки. Ако платката управлява гаражната ти врата на село,колко ДУ ще имаш? Не прави такива кухи сметки! Според теб ако техникът монтира управление на гаражна врата на блок с 300 семейства колко би трябвало да спечели??? Това са глупости! Не може едно ДУ да струва от производител 15 кинта,а да ти го пробутва за 40 или повече! Да,едно ДУ е около 15 лева. Нормално е да има отстъпка за майстора. 10-15-20%. От там нататък е рекет! Не може изделия,произвеждани примерно преди 15 години да се поддържат вечно. Идва момент да се подменят с по-нови,по-съвременни.Въпросът е в това колко ни клатят!
hidrazin - майстор
lyubohar написа:
...На Вас оставям да изчислите,колко ще си сложи в джоба...
Знаеш ли. правилно съм се ориентирал. Ти си от оня тип клиенти като чичо Скруч. Значи аз да не ти правя сметка колко пари ще ивадите, пък ти да правиш сметка колко ще вземе техника. Не си познал. Като не ти харесва цената си я купи и си я сложи сам или си намери някой глупак дето ще ти работи без пари.
Колко човека трябва да ти обяснят че 10 години са достатъчно дълъг срок за електроника? Ами ще си купите нова. И като изтече гаранцията и се развали след две години - пак. Или ще си платите за удължена гаранция. Гъзария цена няма.
Между другото имал съм такива клиенти. Вече са бивши. Никой не ги обича.
:partyman:
lyubohar - майстор
Изобщо нищо не си се ориентирал.Нямаш тези умения явно.
Отрязал си тези клиенти,които не са съгласни да ти пълнят джоба с измислени цени.
Останали са само балъците.
Е някои не сме.Достатъчно сме учили за да разберем кога ни лъжат.
Това твое признание ми стига за да разбера що за птица си.
Не е твоя работа да преценяваш колко пари мога да извадя.
Твоята работа е коректно да си сметнеш положения труд.
Според теб има два варианта-или да работиш за без пари,или да мародерстваш.
Както каза господина преди теб-колко ни клатят.
Обаче има и още един вариант-да си коректен.
Но затова се искат други качества,които явно ти ги нямаш.

Пак ти напомням-не е задължително да пишеш по всички теми.
Почини си малко в тази.
ditronix - специалист
За да не стане постът ми ябълка на раздора,искам да конкретизирам- в моя случай-живея в Провадия. Пазарувам обикновено от Варна такива неща. Там има производители. Искаш ми две допълнителни ДУ. Струват примерно по 15 лева. Да,обаче отивам да ги взема срещу поне 15 лева гориво. Колко ще струват те за клиента?минимум 25! Да,но ако отида за 30 броя вече ще са по 18 лева примерно. Никой не смята куриерите,времето,което се губи за доставка на материалите,горивото.... А всичко това са пари! Сигали са дотам да ми искат фактурата за да видели кое колко струва. Ами иди и си купи стоката. Не знаел от де. И аз какво да правя? Да не съм от Армията на спасението? Не пропускайте и тези моменти! И основно това-че някой знае кое как става. В тоя случай явно не е така,но се завърза спор, в който и двете страни са донякъде прави,ама всеки гледа от своята си камбанария! Ей затова е добре да се сключват договори! И за единия,и за другия. Да се знае кой какво иска и кой какво е обещал да направи. Разбира се,ако знае как.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дистанционно за гараж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: