Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
egx - специалист
Здравейте,

имам два малки проблема за които ако някой даде акъл ще съм благодарен. Първия е с вратичката за ревизионния отвор. Искам да я закрепя без да дупча отвън. Разликата в диаметрите е минимален, но пак пада, ако я сложа само така.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
И вторият е , че меката връзка на смесителя в банята не достина за 5-10 см. Да наставям още една мека връзка или евентуално някакъв подходящ спирателен кран, ако някой се сеща.
Прикачен файл:
3.jpg
sasooooooooo - "специалист"
Бих намотал изолирбанд на капака, така че да обере хлабината. Това обаче при положение, че рамката е хубаво хваната.
За банята на 100% бих сложил спирателни кранове. Има едни нипели, които ще ти удължат до меката връзка, но цените май са колкото за по-дълга мека връзка
Успех!
egx - специалист
@sasooooooooo мерси за коментара. Току що ми хрумна, че имам от подложката на паркета и ще пробвам с нея да уплътня по ръба и ще видим как ще задържи. Мерси !
За ВиК-то ще го мисля.

Ето тук една идея как се чисти засъхнала мазилка от прозорците. Това е обикновенна пластмасова обувалка за 70 ст. Много добре маха и не надрасква.
Прикачен файл:
IMG_20140501_185602.jpg
Един въпрос - къде връзвате заземяването, което е от тавана към лампата оставено ? Тоест освен фаза и нула имам и земя , но полюлея ми не е метален , иначе мислех да я завия за самия метален корпус.

Прикачен файл

IMG_20140430_184046.jpg
jekasus - майстор
egx написа:
Един въпрос - къде връзвате заземяването, което е от тавана към лампата оставено ? Тоест освен фаза и нула имам и земя , но полюлея ми не е метален , иначе мислех да я завия за самия метален корпус.
Оставяш кабела за бъдещо, когато ще сложиш метален полюлей :-D
egx - специалист
Ти се ебаваш, но си нямам и на идея. Имам фаза, нула и земя пусната към единичен ключ за осветление и същото към крушката на този ключ. Не знам колко е правилно да вържа земята и нулата на един винт. Другият вариант е въобще не я връзвам и я оставям. Но защо по стандарт я има ? Смисъл знам, че е заради дефекто токовата, но как се връзва правилно ? Айде за контакта е ясно, но за единичен ключ (не е девиатор ! !)
lyubohar - майстор
Честито и от мен.
Цветовете не ми харесват-силни са.Но това е според моя вкус.
И защо сте боядисвали преди да сложат вратите?
Има голяма опасност като ги монтират да трябва да се коригира нещо.
Като слагат пяната може да оплескат наоколо.
За вратите си купи хубав нивелир и ходи подир майсторите и си мери.
Много често се водят по стените,не ги нивелират добре и след това или се затварят,или отварят сами.
Провери за това и прозорците.Трябва да остават където и да са като ги отваряш.
За съжаление в начало пантите са затегнати и не може да се разбере.
Затова с нивелира-във всички посоки-от собствен опит. :lol:
Терасата над стаята е много неприятна ситуация.
Да се чудиш какви са тези проектанти.
Пак от собствен опит-две от нашите тераси са над стаите на комшиите.
За малко ги изтървах майсторите като слагаха хидроизолацията.
И резултата е,че протече и трябваше да затворя терасите.
Идеята за предварително положени кабели за СОТ е добра,въпреки,че има и безжични.
Също така кабели в банята за бойлер,вентилатор,осветление над огледалото.
Лепенките от дограмата да не забравиш да ги махнеш навреме. :x
Има още за куп неща да се даде съвет,но по нататък.

С това ДТЗ е малко по сложно и нека да се занимава специалист.
egx - специалист
Здравей lyubohar и мерси за силното включване. Цветовете са по-силни дори и от моето първоначално очакване, но се свиква. Боядисахме преди вратите , защото иначе би било много по-трудно да обикаляш около вратата с валяка. Дори на места невъзможно. Проблема с пяната не съществува при мен, защото декоративните елементи около касата покриват монтажната пяна. За щастие нямам проблема с нивелирането и се отварят и затварят само с моя помощ :) Все пак са правени и монтиране от една дърводелска фирма, която ми направи и кухнята и гардеробите, а не само да дойдат и да заминат. За проектантите и аз се чудя и мая всеки ден, но предполагам всичко е свързано с пестенето на пари от строителя. За щастие съседа над мен е затворил и приобщил терасата си. Лепенките на дограмата тотално съм ги зарязал :)

В момента най-належащо ми е ДТЗ на осветлението. След изчетеното и консултации с по-знаещи реших, че ДТЗ на кръга за осветлението е когато имаш примерно полюлей с метален корпус и се връзва ДТЗ към корпуса. Същото и за ДТЗ при ключа на лампата. Аз нямам такива, за това кабелите си остават свободно стоящи.

ИзображениеIMG_20140521_150103 by E.Hristov, on Flickr
ИзображениеIMG_20140521_150319 by E.Hristov, on Flickr
ИзображениеIMG_20140521_150630 by E.Hristov, on Flickr
ИзображениеIMG_20140521_151015 by E.Hristov, on Flickr
ИзображениеIMG_20140521_151432 by E.Hristov, on Flickr
ИзображениеIMG_20140521_151649 by E.Hristov, on Flickr

Тема "Съвети е препоръки за новия апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: