Всички имаме коли, нали ?
rositodor - специалист
Имам проблем със съединителя откакто купих колата.Съединителя не отлепва напълно и трябва да си заровя крака в мокета за да отлепи,а и скоростите влизат малко трудно но не хъркат... :?
ivanovbg - майстор
Регулирай го де. Пластмасата отпред на жилото е гайка, навий я няколко оборота и пробвай как е и те така.

:partyman:
Andri01 - майстор
Има едни "неща" - сервизи им казват! Въпроси от този род са за там! А иначе-разрегулиран съединител,разбит лагер на същия, счупени пластини ...! :?
Chefo77 - майстор
Те скоростите на тези Астри така си влизат - трудно.
За другото - или реглаж, или което повече ме съмнява - износено феродо.
inspo - майстор
Що си мисля, че износения съединител отделя горе, а не долу.. :?
Chefo77 - майстор
inspo написа:
Що си мисля, че износения съединител отделя горе, а не долу.. :?
Що що
Щот' съм тъпак и съм с помпи, що.
Посипвам си главата с пепел!
kuger - майстор
Това автомобилно чудо няма ли тресчьотка на педала, да обира хлабаво жило?
Кики - специалист
Е не е с тресчотка чудото, има една особена пластмасова гайка, вдига се педала малко нагоре да се освободи гайката и с въртене ( натягане и развиване ) се регулира съединителя. Ако педала е много твърд файда от натягане няма, това си говори за заминал притискател и поне 2 - 3 счупени пластини. Автора не уточнява модела но на по-старите модели съединителя се сменя лесно и си е направо песен в сравнение с други коли.
didoni_ - специалист
kuger написа:
Това автомобилно чудо няма ли тресчьотка на педала, да обира хлабаво жило?
Тресчьотката е на самото жило,тя е с цел да регулира жилото при износване на съединителя :partyman:
Duke_BG - специалист
Изображение

не си написал с какъв двигател е и коя година че има два вида маховици и е малко по-различен ремонта.

иначе на по-старите модели съединителя се сменя за 20 минути без да се цепи двигател-скорстна кутия.

има ли някакъв шум при натиснат пeдал ?

Тема "Съединител на Астра Ф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: