• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
Имаше отправен въпрос и не съм сигурен, че отговорихме и помогнахме на човека. Случва се отвреме навреме да ни засърбят езиците. А, за бира винаги има време :wink:
mitcd - специалист
Искам да попитам как го мерите това напрежение от импулсните захранвания? Или карате на око или на опипване :)
Justy - майстор
Е, с осцилоскоп ли :? На компютъра с какво мериш напреженията :roll:
ELEMENTAL - специалист
Става дума, че с обикновен мултиметър променливо напрежение с висока честота не може да се измери вярно.На компа ти напрежението е постоянно и филтрирано (демек по-голямата част от високочестотната съставна я няма).
mitcd - специалист
Защото повечето електротехници не си задават въпроси.Метода на опита и грешката.Дай му един фазоизмерител и един мултицет ако може да мери само променливо напрежение и верига-друго не му трябва.
ELEMENTAL - специалист
То някой трябва да прочете и книжката на мултиметъра, ама в повечето случай май не се намира кой :wink:
Тани - модератор
Justy написа:
Имаше отправен въпрос и не съм сигурен, че отговорихме и помогнахме на човека. Случва се отвреме навреме да ни засърбят езиците. А, за бира винаги има време :wink:
За кой от всички въпроси говориш?
Justy - майстор
За този на Celeborn, ама той не се обажда вече - и е прав.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: