Ерато да не се мотат , ами да монтират горелки Грейко на пелетермите си
.

rosso666 написа:Пелетните котли за 5-6000лв са български в повечето случаи тези от9-10000 са внисни.Кое категоризира един котел като "истински пелетен (пламъчно тръбен)" - котелът на торч системата класира ли се там?
По принцип българските се опитват да конкурират чуждестранните къде сполучливо къде не.
А този котел на грейко колко КПД му дават???? защото по чертежите много наподобява ватееланда торч-а бош-бисолид дакон-ера...Горелките има са около 2000лв.един такъв котел е около 2000-общо 4000лв НО не е истински пелетен котел(пламъчно тръбен с ретортна горелка).... незнам какво търси колегата.КАто цяло аз лично бих заложил на българското.Инма едни котли тангра ... ерато мисля че имаха такъв.
елктрониката на грейкото е готина защото дори с стаен термостат не се губи модулацията .... аз съм с такава електроника.
rosso666 написа:Горелката на грейко(електрониката) може да се върже с компютър с кабел или чрез интернет(допълнителна екстра)торч системАта достига 90%кпд(което не е никак зле) а пламъчно-тръбните са с показатели над95%.ние съм споменал зА торч защото не съм се сетил.иначе системата си е доста добра.нека този който има опит с торч да пише .rosso666, почети още за отоплителните инсталации с пелети- котли,горелки, управления и т.н. Опитай да осмислиш нещата и след това пиши, той форума е за това. Не знам дали осъзнаваш, но без да искаш объркваш хората които искат да научат нещо за този вид отопление и след това да направят своя избор. Извинявай - не влагам нищо лично.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: