• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
145 литрова бъркачка обработва 60л бетонов разтвор,което е точно една количка,без да залепва неразбъркан разтвор за дъното(това зависи от наклона) и без да пръска разтвор навън.Варови разтвори търпят по-изправено положение на машината и поема около 80л. 120 литрова машина обработва 40л бетон наведнъж.Добре е да се знаят тези параметри преди избор на машина,защото литрите на барабана звучат доста гръмко.
mitko64 - майстор
Няма ли вариант за ганьовски тунинг, примерно да се херметизира с някакъв капак от варел(от тези с лентовите скоби) и да си я накланяш колкото си искаш. Защото това 60- 80 литра ми звучи несериозно.
bulhomes2 - майстор
Е от какъв зор? Процеса е почти поточен - не изключваш машината. Докато слагаш съставките те си се омешват и като свършиш - сипваш в количката, обръщаш и продължаваш със следващото зареждане. 1 количка е най-доброто количество. Какво ще правите, ако е количка и полвина? Пълниш едната, чакаш колегата да я изпразни и да се върне за полвинката? Като е за по количка - докато се върне си готов с другото бъркало.

За рекламираните литри. Ами те са само за характеризиране големината на машината. Никой производител не е казвал, че с бетонарка 160 л се бъркат 160 л бетон. Логично е, когато си купуваш нещо да знаеш за какво е и как се използва. Ако се рекламират по Вашите изисквания няма да е коректно, защото Иван ще събере 60 л по нормите, ама Драган ще я вдигне и ще хване 80, Петкан пък капак ще и тури и ...
mitko64 - майстор
То идеята е количката да я ползваш само за принасане на съставките, а да местиш бъркачката според мястото за отливане. Е, за плоча не става. Но аз поне така правя- 90л корито го слагам там където ще го изсипя и с количката возя торби и чували. Бъркам на място и сипвам. После местя коритото.
koveslav - майстор
mitko64 написа:
То идеята е количката да я ползваш само за принасане на съставките, а да местиш бъркачката според мястото за отливане. Е, за плоча не става. Но аз поне така правя- 90л корито го слагам там където ще го изсипя и с количката возя торби и чували. Бъркам на място и сипвам. После местя коритото.
Аз правя друго.В количката ми се събират точно четири 10л. кофи.Пълня ги както са сложени в нея,превозвам до бъркачката и ги сипвам в нея.Хем са доза за количество,хем не играе втори път лопата.Цимента също е засечен по обем на кофа.После от машината направо на плочата или пак в кофи,направил съм дървен улей,от който се пълнят кофите без ниакво разсипване.

Прикачен файл

Photo0113.jpg
bulhomes2 - майстор
Чудя се какво е това дето го изливаш направо на земята, а не е плоча. И само за нещо като ивичест фундамент се сещам. Как да е - задълбаваме в странични отклонения.

Дори и да елиминираш количката (с улей примерно), не виждам да спечелиш нещо с повече материал. Така или иначе основното време е за насипване на материалите, което и в двата случая е еднакво. Дали ще обръщаш през 16 лопати или 20 - това е печеленето на време. Но ако го печелиш чрез изправяне на бетонарката или нек'ви капаци - 100% ще загубиш повече от него.

Да - точно 4 кофи (или 16 лопати) са 1 количка.

ПП. Най-удобно е матерала да ти стои в ремаркето или камиончето. Прекарваш го до бетонарката и директно с лопатата в нея.
mitko64 - майстор
Хитро ти е приспособлението =D> . Мен ме учудва , че такива обеми са си във възможностите на ръчен миксер, а аз си мислех, че поне 140-150л. можеш да забъркаш наведнъж, като я дават 165л. Иначе моят опит е предимно със сух Estrich beton http://www.obi.de/decom/product/Betones ... kg/3761236 в торби по 40кг.(20л), но тука се мъча и аз с мерки и теглилки. На въпроса какво наливам- хастарна основа на тераси и плочници.
Jawata - напреднал
Намесвам се и аз с моята „бетонарка'' , колкото и голяма да е събира точно 1 бъркало
(80 лопати баластра(пясък и филц) и 2х25кг. цимент .
Прикачен файл:
14072014(003).jpg
tzetzo160 - специалист
Понеже и аз следя бетонобъркачките, сега пускат в Баухаус 135 литрова 600в хърватска бетонобъркачка за 359лв. http://issuu.com/bauhaus.bg/docs/bh_kw_ ... 16/8778303 Какво значи че има 4 полюса и дали си заслужава като цяло.
iva6ki - специалист
Добри са аз съм я виждал на живо, "4 полюса"-4 положения на барабана.
Единственото което е кофти че е сглобена и е кофти транспорта.
Мойта е 120л от метро в кашон и се побра в багажник на поло 3-вратка.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: