hidrazin написа:Аааа... Това за дебила ще го кажеш на този:Дебил не е този от линка. Той не дава схема на бойлер, а на печка. Аз ти казах, че ако някой е направил бойлер по тази схема е идиот. Не съм длъжен да ти се обяснявам защо мисля така. Когато говориш за бойлер, ще даваш схема на бойлер, не на хладилник. Излага се не тоя, който уж не четял, а тоя който дава грешните схеми. Защото много добре си чета и виждам, че ми говориш за бойлер, а вадиш схема от печка с 2 реотана, а не на бойлер с термозащита.
thinkpad написа:Тани, обикновено като се прави нещо се остава и електрическа схема или скица. Има уреди за проследяване на кабели. Не е оправдание мостовака при дълбаене на поразия. Ако ще и гофра с ПВ-А или СВТ да беше - все тая. А иначе подкрепям Хидрата за компрометираните кабели - по-добре е да се пусне нов. Пускането на нов кабел може да мине през махането на не повече от 1 ред плочки. Иначе съм виждал и разни решения като кабел ШВПС пльоснат по тавана на банята, хванат с антигронови скоби.Извинявам се! Явно ми е доста развита фантазията и дупченето на кабел в баня на практика е възможно само във въображението ми!
Щом смяташ че няма никаква вероятност някой някога да прекъсне кабел, инсталирай си мостоваците, а аз ще си продължавам да се набутвам с по 1-2 лева за гофре на баня, като ми е толкова акъла!
То е АБСОЛЮТНО невъзможно и
- някой да остави по-къс кабел за бойлера, за който се налага снадка в банята,
- а и това , че клиента е решил да си святка и гаси осветлението на шкафа заедно с основното осветление, при положение, че си предвидил дотам само кабел за контакт
-или точно обратното - предвидил си само кабел за осветление, но в последствие вместо огледало, клиента си е купил шкаф и иска да му свържеш и вградения в шкафа контакт, за да си включва самобръсначката и сешоара!
Доста развинтена фантазия имам нали