Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
coccinella - специалист
Здравейте майстори!
Миналата година остъклявах едната си тераса с ПВЦ. Чело и съвсем малко от едната страна. Всички фирми за дограми, в който ходих за оферти, ми казваха, че не могат да ми сложат подпрозоречна дъска и на двете части, защото не могат да оформят прав ъгъл. Примирих се, направиха ми остъклението с подпрозоречна дъска на челото. На късата странична част - без.
Тази година искам да остъкля голямата тераса пред кухнята и спалнята. Тя има две странични части, доста големи. Пак стои същият въпрос - прав ъгъл на подпрозоречната дъска. Този път много бих искала да имам, защото искам и по-широка дъска и да ползвам за саксии и др. неща. Е, от миналата година насам дали не е настъпила някаква промяна в технологията за рязане на тези дъски или просто на никой не му се занимава?

Прикачен файл

S5023616.JPG
plamen_milan - напреднал
Потърси фирма,която би го напрвила. Ние сме правили подобни изпълнения.
stiv1961 - майстор
coccinella написа:
Е, от миналата година насам дали не е настъпила някаква промяна в технологията за рязане на тези дъски или просто на никой не му се занимава?
,,Технологията" не е от миналата година а от мнооого време назад :) , просто на твоите хора не им се е занимавало защото предварително трябва да се напаснат дъските, да се монтират на рамките и тогава да се монтират и самите рамки. Потърси читава фирма
lov - майстор
Много е прав Стоян за читавите майстори и фирми. Добре ме светна на времето за някои работи щото щото бях бос по темата и щях да бера много ядове от мързеливци и калпазани. Намерих две момчета дето ако им кажа да ми остъклят небето и това ще направят. И няма да казват това е невъзможно или да си оставят ръцете колкото да отбият номера. За тях всяка идея е предизвикателство да докажат че може и става.
И на мен ми разправяха че 8 метра плъзгане на стъклен парапет не може да се направи щото профилите им били по 6 метра но се оказа че може, само да знаеш как и да имаш мерак.
plamen_milan - напреднал
lov написа:
Много е прав Стоян за читавите майстори и фирми. Добре ме светна на времето за някои работи щото щото бях бос по темата и щях да бера много ядове от мързеливци и калпазани. Намерих две момчета дето ако им кажа да ми остъклят небето и това ще направят. И няма да казват това е невъзможно или да си оставят ръцете колкото да отбият номера. За тях всяка идея е предизвикателство да докажат че може и става.
И на мен ми разправяха че 8 метра плъзгане на стъклен парапет не може да се направи щото профилите им били по 6 метра но се оказа че може, само да знаеш как и да имаш мерак.

Всичко е възможно стига да има желание,а нестандартните поръчки са най-нежелани,защото финансовата изгода съразмерно труда е минимална.Е моят шеф(бившия) пък все се кефеше на гадни тераси с козирки съчетавки и кви ли не дивотии и ги правеше с минимален луфт.
А дали има тема за твоята тераси и евентуално снимки,че ми стана интересно :)
MASTER - специалист
coccinella, много готини патета имаш.

Мен ми стана интересно с какво ли са ти отрязали профилите :-D ,щом нямат с какво да ти отрежат первазите. :-D :-D

Аз друго се чудя, защо ги слагате тези первази,при условие че за съвсем малко пари в повече може да се сложи естествен камък. Разликата обаче е от земята до луната.
ditronix - специалист
MASTER написа:

Мен ми стана интересно с какво ли са ти отрязали профилите :-D ,щом нямат с какво да ти отрежат первазите. :-D :-D

Аз друго се чудя, защо ги слагате тези первази,при условие че за съвсем малко пари в повече може да се сложи естествен камък. Разликата обаче е от земята до луната.
Ами щото вероятно имат с какво да и отрежат главата! Все си мисля да направя малко снимки на подобни изпълнения и все се отказвам....Що ли да се занимавам с глупости :? Колкото до камъка......аз камък няма да сложа на място,където тоя камък може да утрепе някой. Не защото е камък,а защото е сложен там от някой идиот! Не забравяйте при възлагане на някаква поръчка да сключите договор с изпълнителя! В всичките там подробности,гаранции,ангажименти!
jekasus - майстор
Как ли ще утрепе някой :?
Прикачен файл:
DSC_1674.jpg
DSC_1674.jpg (76.36 KиБ) Видяна 1659 пъти

Тема "Подпрозоречна дъска - прав ъгъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: