От мобилни телефони до цифрови камери
angel_ov - специалист
Аха. Мисля да взема една шепа диоди, кондензатора,транзистора, и да ги подменя. После првя упражнението с лампата да видим резултата.
Мнение?

Нещо това бялото е покафеняло ама дали от него или от съседния елемент?
https://www.dropbox.com/s/2n2vb2kijuypt3i/DSCF0346.jpg
Ка се маха този кабел където отива на кинескопа нещо което прилича на вакумка, че немога да си отнеса платката заради него?
miroton - майстор
Това е резистор не се притеснявай
стиска се и се издърпва внимателно-надигни гумичката с пръсти и виж отдолу ще разбереш как става.
hidrazin - майстор
Надигаш гумата и отдолу има една пружинка със зъбчета обърнати навън. Стискаш и вадиш. Лесно е. Понякога леко помага за ревматизма. :-D

Изображение

:partyman:
pipilica - майстор
Ти го бъзикаш за ревматизъма, ама мене ме е било ток от кинескоп спрян от 3-4 дена.
Идеята ти не е лоша, но намери къде е късото.
angel_ov - специалист
Минах метър с лечението на ревматизма :-D .
Обаче открих C833 буквално беше гръмнал.
D826 си е ОК.
Сега на къде?
pipilica - майстор
Ми как накъде, туряш нов ако няма 630 волта по-добре с по-високо работно напрежение. Ето http://store.comet.bg/Catalogue/Product/28589/
То щом тоя е дал фира по-добре смени и 834, 811, 835, 842 само че гледай какво пише на кондерите щото по схемата са със звездичка и може да не са с капацитета по схемата.
Сменяй и пак с крушката.
angel_ov - специалист
Въх, нещо съм объркал!
Онова нещо не изглежда така, явно и номера съм объркал.
angel_ov - специалист
Номера е същия, но изглежда така Изображение
pipilica - майстор
Ми няма голямо значение как изглежда, важно е какви са параметрите му, може и да е като на снимката. Прегледай пак виж къде е вързан по схемата тоя кондер, може и да имаш разминаване с номерата от схемата. Най-лесно ако имаш принтер да си изпринтираш само захранването и почваш да проследяваш.
angel_ov - специалист
Утре принтирам и почвам да зяпам.
Като се замисля как да намеря кое преди и след кондензатора.
:? Проблема не трябва ли да е преди него?

Тема "Помощ за TV Universum!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: