Напишете въпрос свързан със санирането.
Фитилчо - майстор
Тва с лепилото не ми стана много ясно :?
Ще ползвам Сика :mrgreen:
vsterev - специалист
Фитилчо написа:
Тва с лепилото не ми стана много ясно :?
Ще ползвам Сика :mrgreen:
Аз сега разбрах, че ще слагаш дюшаме над подовото ?? Е за както ти е това дюшаме с подово. Дървото е изолатор. Точно заради това над подово не се слагат паркети, дюшамета, дори и ламинати не е желателно !!! Въобще направи си един проект за това водно подово пр някой ОВК инженер - да ти сметне товарите и загубите да не стане така, че да го направиш и след това да се окаже, че се хвърлил едни пари на вятъра.
kuuuuuul - майстор
Май трябва да преосмислиш цялата идея.
Фитилчо - майстор
Идеята е, така и така го правя - да пусна подово - ДА СИ ИМАМ АЗ, един ден не се знае- знае ли се :roll: не ми костава нищо ! Не се знае, термо помпа ли ще слагам на цялата къща, пелетен котел ли... в момента съм на локално парно в основната къща - това е допълнителна построка към нея(отделена)

Обаче вътре със сигурност ще е дюшеме, купено е вече. Плочките са много грозно нещо за стая, и студено :-D
Основното отопление ще е с климатик 12 киловата Дайкин супер инвертор ,с голямо таванно тяло. Няма да има стаи, едно помещение 56 кв/м и ще се отоплява само с климатика засега.
vsterev - специалист
Фитилчо написа:
Идеята е, така и така го правя - да пусна подово - ДА СИ ИМАМ АЗ, един ден не се знае- знае ли се :roll: не ми костава нищо ! Не се знае, термо помпа ли ще слагам на цялата къща, пелетен котел ли... в момента съм на локално парно в основната къща - това е допълнителна построка към нея(отделена)

Обаче вътре със сигурност ще е дюшеме, купено е вече. Плочките са много грозно нещо за стая, и студено :-D
Основното отопление ще е с климатик 12 киловата Дайкин супер инвертор ,с голямо таванно тяло. Няма да има стаи, едно помещение 56 кв/м и ще се отоплява само с климатика засега.
Е пак не мога да разбера, защо правиш нещата отзад напред. Слеед като си купил дюшаме не виждам никакъв смисъл да се занимаваш с подово, ако пък искаш да хвърлиш едни пари на вятъра поне ги вкарай в някой благотворителна акция отколкото да се занимаваш с реализации на глупави идеи.
И тези 12 KW какво са охлаждане или отопление, да не би да имаш предвид 12 btu ??? Май пак си взел нещо дето не е точно това, което ти трябва. Или го купи щото си мислеше, че е на далавера ?:)
Фитилчо - майстор
Еми, това не са излишни пари ....
А после какви пари ще са, ако ми се наложи да слагам подово.
Това го правя, защото къщата си е изцяло моя(все още на родителите ми), но до няколко години ще и започвам пълен ремонт и тнт...
Така, също ще се решава стратегически момента с отоплението(което за момента в тази допълнителна сграда ще се реши с 12 Кв климатик, купен вече)
Та, не искам, ако реша да слагам термо помпа за цялата къща, пелетен котел или нещо друго, което изисква подово , да трябва да разбивам всичко ... :-D

Това е малко като въпроса: Защо ще слагаш медни тръби за водопровод ... :wink: Глупавият отговор е - Защото мога :-D

12 Kw е на отопление :wink:

Cooling capacity Nom. kW 10.00 (3)
Heating capacity Nom. kW 12.10 (4)
Power input Cooling Nom. kW 2.780
Heating Nom. kW 3.390
Имам и един 7 Kw, пак от същата "шото си мислех, че е на далавера" :wink:

А ако реша да ги направя тия двата на термо помпи, с топлообменник фреон вода - най добре е да се включи към подово.
vsterev - специалист
Фитилчо написа:
Еми, това не са излишни пари ....
А после какви пари ще са, ако ми се наложи да слагам подово.
Това го правя, защото къщата си е изцяло моя(все още на родителите ми), но до няколко години ще и започвам пълен ремонт и тнт...
Така, също ще се решава стратегически момента с отоплението(което за момента в тази допълнителна сграда ще се реши с 12 Кв климатик, купен вече)
Та, не искам, ако реша да слагам термо помпа за цялата къща, пелетен котел или нещо друго, което изисква подово , да трябва да разбивам всичко ... :-D

Това е малко като въпроса: Защо ще слагаш медни тръби за водопровод ... :wink: Глупавият отговор е - Защото мога :-D

12 Kw е на отопление :wink:

Cooling capacity Nom. kW 10.00 (3)
Heating capacity Nom. kW 12.10 (4)
Power input Cooling Nom. kW 2.780
Heating Nom. kW 3.390
Имам и един 7 Kw, пак от същата "шото си мислех, че е на далавера" :wink:

А ако реша да ги направя тия двата на термо помпи, с топлообменник фреон вода - най добре е да се включи към подово.
Доколкотo разбирам това 12,10 не е киловати, капацитет не се мери в киловати - то и за това си има някакви цифри отзад.
Реално енергията която ще се консумира при топлене е 3,39 kW.
Фитилчо - майстор
Все пак аз зная какво съм си купил май .... :wink:

http://www.jbair.com.au/content/fdyp100dl.html

http://www.jbair.com.au/content/fdyp71dl.html

Големият е с таванно тяло за външен монтаж

Малкия е с касетка от четиристранните

И двете са със стенни контролери

пък ти си купувай от тука ако искаш :weedman:

двете клими са ми излезнали 350 паунда :finga:

Така, нека предположим, че големият ще харчи колкото казваш.
Да де, ама това е за 200 квадрата помещение, а аз ще топля 56 квадрата изолирано - 10 см на земята, 15 см стиропор на стените , 20 см вата на покрива + навсякъде по 5 см вата под гипсокртона и + още една пароизолационна излъчваща мембрана с изолация от найлон на балончета, която англичаните казват , че се равнява на 5 см вата ....

Малкия ще го вържа към слънчевия бойлер със топлообменник фреон вода :mrgreen:
Колко да харчи, според теб?
Pooh - майстор
Фитилчо написа:
... 10 см на земята, 15 см стиропор на стените , 20 см вата на покрива + навсякъде по 5 см вата под гипсокртона и + още една пароизолационна излъчваща мембрана с изолация от найлон на балончета (WTF??? :? ), която англичаните казват , че се равнява на 5 см вата ....

Както си тръгнал - потърси термоизолираща БОЯ ... нещо като "Термошилд" беше - замества колкото сантиметра изолация си избереш ... :lol: :lol: :lol:
Докато има рибоци, рибарите няма да свършат :goodman: :partyman:
vsterev - специалист
Фитилчо написа:
Все пак аз зная какво съм си купил май .... :wink:

http://www.jbair.com.au/content/fdyp100dl.html

http://www.jbair.com.au/content/fdyp71dl.html

Големият е с таванно тяло за външен монтаж

Малкия е с касетка от четиристранните

И двете са със стенни контролери

пък ти си купувай от тука ако искаш :weedman:

двете клими са ми излезнали 350 паунда :finga:

Така, нека предположим, че големият ще харчи колкото казваш.
Да де, ама това е за 200 квадрата помещение, а аз ще топля 56 квадрата изолирано - 10 см на земята, 15 см стиропор на стените , 20 см вата на покрива + навсякъде по 5 см вата под гипсокртона и + още една пароизолационна излъчваща мембрана с изолация от найлон на балончета, която англичаните казват , че се равнява на 5 см вата ....

Предлагам ти по зиолации да не се мерим....
Понеже виждам, че си наясно какво си купил предполагам си наясно и, че тези климатици, които си взел са канален тип - сиреч доста по различни от стандартните и начина на монтаж също има специфични изисквания ! Като примерно това, че е необходимо да се правят допълнителни изходи, да се вкарва подпокривни пространства или кухини и т.н.

Тема "Подова изолация - въпрс за избор на материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: