Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте, след като няколко колеги намериха жилищата си с отворени прозорци и/или врати на прозорци започнах да се замислям за допълнително обезопасяване на два прозореца.

И двата са с дву плоскосно отваряне и обкова е „стандартен”

Поради ред причини не ми се иска да сменям целият обков.
От естетическа гледна точка не искам да слага райбери или други неща с външен монтаж. Въпроса ми е дали има смисъл от дръжка с ключ. Ако си представям нещата правилно, лошите бъркат с нещо и движат пъпките на обкова, дали ако има ключ на дръжката ще ги спре.
Благодаря предварително.
lyubohar - майстор
viewtopic.php?f=26&t=36724&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8&start=20

Ето тук е писано по въпроса.
Ако искате вярвайте ама само така не съм го търсил :respekt:

Но след като го прочетох, не намерих отговор на въпроса дали има смисъл от дръжка с ключ. :?
lyubohar - майстор
Няколко продавача и дограмаджии ми казаха,че тези дръжки с ключ не вършат работа.
Аз си поставих райбери и СОТ.
Не стоят зле.
plamen_milan - напреднал
Мисля,че лошите напъват не пъпките а крилото. Дръжка с ключ няма да помогне.
И аз това се чудя, наясно съм че както е казал колегата в другата тема - срещу винкела няма спасение. Но не знам....

Ще продължавам да мисля да се монтират някакъв вид райбери външно.

Благодаря на всички
gechev - специалист
Три пъти влизаха у дома докато спим. Отварят прозореца с тънка отвертка или ножовка. Принудих се да забия три метални шиша в стената и сложих резе в долната страна на рамката. Сега даже и при притворен на една страна прозорец спя спокойно.

Тема "Обезопасяване на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: