Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте, имам следния проблем: терасата, показана на първата снимка, се намира между две къщи. При строежа на втората, съществуващата плоча на терасата пропада и в крайния резултат се получава доста голяма локва при всеки валеж. Под новата част на терасата (вляво на 1ва снимка) може да се провре човек, но само до ръба на къщата и евентуално да се протегне още малко на вътре, ако се разкопае чакъла (2ра и 3та снимка). Мислил съм да пробия дупка в плочата и да промуша примерно от тръбите за отопление (тези с алуминиевата вложка, тъй като са гъвкави до известна степен) и с теракол/силикон/фуга да се уплътни около нея. Нея вече ще я изведа на безопасно разстояние от основите на къщата за да не ги заливам излишно с вода. Този вариант силно ме притеснява обаче зимата да не почне да се руши и да стане по-зле и от сегашното положение. Готов съм да изслушам всякакви предложения :)

Прикачен файл

P1150254 copy.jpg

Прикачен файл

P1150253 copy.jpg

Прикачен файл

P1150250 copy.jpg
miliad - майстор
Май ще е най-добре да пробиеш отвор в плочата/вече има и машини за целта/ и да сложиш подов сифон, и с ПВЦ тръба минаваща под плочата да си отведеш водата.
Настилката е мозайка, така че търпи леки корекции по нея.
Честно казано и това ми мина през акъла като идея. Но ще трябва бая да разкопая отдолу за да мога да мина и да монтирам сифона. Също така и машината за пробиване май ще е проблем - гледах в Киров дават една под наем за 100 и кусур пари на ден и 800 депозит :shock:
jekasus - майстор
И изисква монтаж на стойката на пробивна машина с един анкер(или два, не помня точно, но пак са дупки)
Варианта с парнаджийски тръби(PEX/Al/PEX) не е за изхвъргане :-D

Тема "Как да отводня терасата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: