Да, не са лоши показателите на тази помпа, макар да са доста стръмни кривите. Моделите с по-малък напор са за предпочитане. Аз не бих бил бил категоричен дали китайска потапяща помпа е по-добър избор от маркова самозасмукваща, нека се произнесе и Драгозов, който си познава стоката, пък и ще каже за особености за моннтажа - необходим ли или не кожух, защото при някои модели е задължителен, за да може да се охлажда
Конкретно тази показаната е по-лош вариант от сондажна турбинна. Не че нещо и има, но ако има повече песъчинки в сондата се почва едно непрекъснато сменяване на винтове. Самия винт е от гума и метал, като се трият заедно с пясък вътре се износват. Според количеството пясък винта може да се износи за седмица или да не се износи с години. Та за това решихме да не ги продаваме, в момента разчистваме склада от тях. Вариантите с турбини (SKM) са доста по-добри и се концентрираме върху тях, с една защита за сухо заспиват. Аз му показвах на колегата една, която на 23 метра ще му даде малко под 1,5 м3/час и 3 - 4 бара налягане. Едно е сигурно, много евтините решения като това с помпа за 40 лв вадят краткотрайни резултати или въобще не вадят никакви. Пускането на градинска помпа в кладенеца пак не е правилно, виждал съм всякакви варианти, които изкарват различно, шанса да изкара повече е за европейска помпа пред китайската именно заради ръждата. Хубавите помпи с европейски произход пък са над 300 лв и пак се връщаме на горното.
edit
И двете помпи са китайски въпреки че на всякъде пише Полша, при нас идват от Полша.