• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Ако сложа още една плоча ще има ли от къде да излиза дима?
LazarGanev - "Велик майстор"
stivenkar написа:
LazarGanev-Съгласен съм с вас,че смяната на котела е най добрия вариант,но за съжаление не мога да си го позволя.Ако може да ми дадете отговор при това положение кое е по добро ще съм ви много благодарен.
Ако се поставят плочи няма никакво значение вида на пламъка, но не знам за Симе дали могат да се поставят :?
ico_3 - пробвай :)
filmatoplo - майстор
На Симе не се слагат плочи , понеже глидерите са с отвори и ако се монтират плочи да отвеждат газовете назад то дима веднага се насочва в комина , а предната част на котела остава шунтирана .Монтирал съм горелки на Симе и съм се очаровал положително от топлообмена -по добър е от на Виадруса :wink: .За Виадрус плочите са -3 секции една крива плоча, за 4 секции една крива и една права,за 5 секции една крива и две прави , за 6 секции една крива и три прави , за 7 секции една крива и четири прави плочи , и така.Ако някоя фирма е направила по големи или по малки плочи и се разминава с бройките които аз споделям -моля да бъда извинен :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, аз съм го написал грешно - общия брой на плочите е с 2 по-малко от броя на секциите, като кривата плоча влиза в това число:
http://www.erato.bg/otoplenie/bg/produc ... cle_id=181
naskov - майстор
filmatoplo написа:
На Симе не се слагат плочи , понеже глидерите са с отвори и ако се монтират плочи да отвеждат газовете назад то дима веднага се насочва в комина , а предната част на котела остава шунтирана .Монтирал съм горелки на Симе и съм се очаровал положително от топлообмена -по добър е от на Виадруса :wink: .За Виадрус плочите са -3 секции една крива плоча, за 4 секции една крива и една права,за 5 секции една крива и две прави , за 6 секции една крива и три прави , за 7 секции една крива и четири прави плочи , и така.Ако някоя фирма е направила по големи или по малки плочи и се разминава с бройките които аз споделям -моля да бъда извинен :wink: .
Монтирал съм този котел на Симе. Идва фабрично с чугунени плочи.
http://www.thermodesigntotal.com/bg/p/3 ... котел-SIME
lusynik - специалист
Айде и аз ....

Прикачен файл

IMAG1424_1.jpg
lakosste - специалист
lusynik написа:
Айде и аз ....
Браво.Честито,безотказно ползване и да ти е топло:)
И аз скоро съм се решил точно на тази горелка.
Сподели като започне сезона как се държи.
filmatoplo - майстор
Същата седи у нас и чака някой мераклия , палил съм я веднъж за проба ,седи си сега в кашона , имам и готова врата за Виадрус . :wink: свалям от цената на горелката 190лв.
ico_3 - специалист
Пак да питам ще си слагам седмичен програматор в този случай ще ми трябват ли термоглави на радиаторите или не,че един познат твърди че що имам термоглави няма смисъл от програматора и обратно.Майстора който правил неговата инсталация му казал че ако има и двете щяло да има разлики в температурите и горелката ще се чуди какво да прави. #-o
filmatoplo - майстор
В Германия или в по белите държави слагат и двете , като термоглавите регулират главно в по страничните стаи от всекидневната -спални , детски и др .А стайния термостат със седмичната програма се монтира точно в хола или всекидневната в която се пребивава в по голямата част от деня.Има малко разлика от миналото когато са се ползвали главно котли на газ , но принципа е почти същия :wink: .Ти си определи една логика за теб самия , кое ще ти довежда до комфорт и кое ще ти е излишна екстра , съобразено и с работата на горелката .Точно сега си скицирам едно проектче за отоплението на 100 кв м , като има хол ,2 спални и коридор , бойлер в банята .Та хола ще се отоплява с 2 броя вентилконвектори които си имат собствени стайни термостати :wink: , другите стаи ще са с радиатори с термоглави -ето въпроса е решен :wink: .Горелката ще си работи по температура на водата и ще влиза в режим изчакване .Режима ще е почти непрекъснат защото ще има 2 малки деца :) .И така .
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: