• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
voxo - специалист
Искам да си направя дворна врата която да се плъзга настрани.
Размерите са 3м/1.5м .
Ако някои има чертежи или скица моля да помогне.
Благодаря предварително
velsi - Почетен майстор
С едно крило или с две? Да се търкаля долу или да е окачена?
voxo - специалист
С едно крило, да се търкаля долу.
leonardo_vd - модератор
Направи вратата да е окачена с водачи долу. Така ролките ще има по-дълъг живот и няма да са във вода когато вали.
voxo - специалист
Ако може скица или чертеж.
velsi - Почетен майстор
Ако ще е окачена тогава трябва да има рамка (напречна греда отгоре). Това пречка ли е?
voxo - специалист
Не мисля, че ще е пречка но цялата останала ограда е един вид и това би го различавало.
8180 - майстор
Не съм правил (предстои ми), но днес гледах една ок. 5м.
Търкаляше се ВЪРХУ ВИНКЕЛ, циментиран в основата. Мисля че е доста хитро, защото се самопочиства. Горна греда естествено няма, а самата врата явно е доста здрава (не се гъне). Допускам, че могат да се намерят готови колела (или двойки) за такава система.
velsi - Почетен майстор
voxo написа:
Ако може скица или чертеж.
За да направя някаква скица трябва да знам от какъв материал се предвижда да е вратата. Профили, тръби, винкели? Плътна или с пълнеж (тип решетка)? Освен това 3м е ширината, а 1,5 височината или обратно?
voxo - специалист
Материала на вратата е метал. Поне да има метална рамка, като отвън ще и сложа дървени декоративни летви. 3 метра е дължината на сегашната врата която е от две крила, а 1.5 е височината. Някой ми беше казал, че при 3 метра врата плъзгащата се прави 4 метра.
Незнам дали е така. А и какво ще я води да не се усуква?
  • 1
  • 2

Тема "Дворна врата ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: