• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
forski - специалист
[quote="Илчо Илиев"]Благодаря за отговорите,но аз пак да питам....
какво им се чупи на тези кратуни...quote]

Аз от както съм си купил Хускварната, кордова глава не съм сменял, а е пренавивана десетки пъти, не виждам какво може да и се счупи, освен да се протърка пластмасата на бутона който отпуска кордата!
До сега съм сменял само пластмасовата планка която държи металния диск и служи като ограничител, именно поради тази причина, че се протърка пластмасата в следствие на което се проби, започна да се пълни с пръст и трева и се разбалансира работата на ножа.
Навивай смело корда и коси, като се счупи ще разбереш къде и е слабото място, щилска или на хускварна не пасват ли на твоята машина, скъпички са но са здрави и се работи лесно с тях?!
Илчо Илиев - майстор
forski,Главата е здрава все още,но явно ролката е скапана по начало,дефектна, иначе все още работи,но ако ми останат малко парици ще си взема истинска...
Иначе в момента косата и най-вече главата са подложени на жесток тормоз, опитвам се да си прибера картофите,а за да мога да копна трябва да се махне изцяло треволяка, който е почти до кръста и е с богато съдържание....има основно дараджан, лобода,тросък, балур...абе огромно био разнообразие..
Та това нещо трябва да се силажира, с главата става супер, но срещата на корда и лобода е кофти, троши се кордата,а тая смотана ролка като задържи развиването и се налага да се отваря ,а това си е играчка и губене на време..
Абе колкото изкара, важното е,че се получава това което исках,а и дано само това да и е дерта на тая коса :prayer:
kr1100 - майстор
Илчо Илиев
Миналата година купих 2,7 мм корда от Коледжиков. Добре се справя , като се има в предвид, че бръзна с края да стане като копано.Кордата е на Щил. Кордата се накисва във вода преди употреба. Защо не знам , но го има в ръководството на Хуксварна.
Предната година карах с 2,4мм на кавасаки ужким. По-тънката по-лесно се навива.
Илчо Илиев - майстор
kr1100
В''село'' има магазин/сервиз на Щил и Хускварна,обаче все още не съм ги посещавал,но познати си вземат корда от там,но е 7-8 лв за 15 м-2.4-2.7мм.
Аз взех една оригинална(китайска)10м за 3лв 2,7 квадратна и се представи много добре при тези условия на работа...
Трябваше да се окосят към 300кв.м, като тревата беше до кръста и доста гъста и най-вече дебели стъбла на лобода(има снимки, но по-късно ще ги кача)..
За целта отиде почти 10 м корда, като в по-голямата си част беше изхабена от незнание(малкия все още се учи) и 3л бензин..
Може за някои да е много,но аз съм много доволен от резултата,че в противен случай щеше да е почти невъзможно да работим...
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
kr1100Трябваше да се окосят към 300кв.м, като тревата беше до кръста и доста гъста и най-вече дебели стъбла на лобода(има снимки, но по-късно ще ги кача)..
За целта отиде почти 10 м корда, като в по-голямата си част беше изхабена от незнание(малкия все още се учи) и 3л бензин..
Приятелю, такава трева я коси с ножа / по-лесно е/ с кордовата глава само мъчиш машинката, а и от там ти се вдига разхода на гориво /въпреки, че китайчетата си гълтат доста бензин при по-юнашка работа с тях :lol: /. Възможно е деформацията на ролката да се е получила и от голямото натоварване при косене на висока и твърда трева. Аз като кося такива бурени, първо минавам с ножа и след като изнеса тревата, ако има нужда повтарям с кордата, но ти си знаеш. :partyman:
iivanov - майстор
Ролката, Илчо, от зор заминава.И при мен е така, но не си го слагам на сърце.Консуматив е. :partyman:
lov - майстор
Завчера пробвах една 5 ръбова корда с алуминий вътре. Поне така твърдеше продавача в магазин за такава техника. Била по износо-устойчива. Като че ли има някакъв алуминиев прах в пластмасата. Малко мека ми се виждаше но по не се товареше машинката на дебелата трева но и рязането като че ли малко по слабо.Субективна оценка, Покрай бордюрите може и да се държи по добре и да не се износва толкова но бях минал повечето в другата от мерак да я пробвам. И аз не знаех и винаги съм си купувал на ролки но в тоя магазин разбрах че продават маркови корди на метър. Тази беше най скъпата 50ст.
iivanov - майстор
Тази, за която говориш е нилиум на орегон и би трябвало да е по-подходяща за гъсти , но тънки треви.За дебели и твърди е дуолайн-пробвал съм, корава е.
lov - майстор
Даже и не погледнах каква е марката. Влязох в магазина щото имат и сервиз за резачки и търсех едно лагерче за виброшлайфа Магазин за лагери там няма и се надявах на колегата на добра воля да изрови ако ще и втора употреба за да си свърша работата. То така и стана докато ровеше се заприказвахме на темата корди докато чаках и зяпах по рафтовете. Предложи да пробвам тази и взех едни 5 м.
То вече и след твоето допълнение ще знам макар че съм се запасил с едни вероятно китайски корди и съм доволен за сега от тях. Поблазниха ме с цената която ми се струва че беше нещо сбъркана 2.5лв. за 15 метра.
Krass - майстор
Взех 100 метра Ф 2мм от тази месина http://www.bulit2000.com/%D1%87%D0%B8%D ... cle20867bg . Това нещо не се износва и не се къса. Направо е вечна. Леко само се рошва 5-6 мм от края. А и е в пъти по-евтина.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: