• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
От последните дъждове двора ми стана на блато и конструкцията ми се срина.Домати по полвин кило лежат на земята.Лошото е, че съм зает и не мога да ги вдигна. :x Иначе съм си приготвил флинт макс за пръскане.
докера - специалист
Не е молец , а Памукова нощенка .... Миналата година я имаше масово .
Ето малко инфо http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1500095
kuger - майстор
докера написа:
Не е молец , а Памукова нощенка .... Миналата година я имаше масово .
Ето малко инфо http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1500095
Точно това е гада :evil:
pipilica - майстор
бат Вальо написа:
Аз точно с туй култучене мисля че ги зжаразих. Пръсках с Алиет Флаш на Байер. Пише че е фунгицид с пълно системно действие срещу кубинска мана, която разбрах, че е точно картофената мана. Съдържа алуминиев фозитил.
Също забелязах, че когато стеблото е поразено, но е завързано здраво за колчето не се чупи и растението си расте нагоре. Обаче точно черното стебло е много крехко и ако го бутнеш се отчупва като солета.
Кубинската и Картофената мана са съвсем различни болести.
бат Вальо - специалист
Абе не знам, ама вече имам градина с хехи и по два реда колчета. Не остана листо на стеблата. Дали да не разкарам тез доомати. Едва ли нещо би пораснало. Стебла по 1.2 - 1.5 метра с по две листа на върха. рязах, рязах и нище не остана. :? :?
ivanovbg - майстор
Аз не вярвам , че плодовете на тези домати стават за ядене. По добре насади ряпа или корнишони.
hidrazin - майстор
Вече имам резултат с доматите и повод за хвалене. Метода със стъргането и мазането работи:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 40#p615123
Днес набрах четвърта кофа домати и я подарих на приятеля, който по съвета на агроном си изкорени доматите заразени с чернилка. Нася нови и те заболяха. Нищо не съм изкоренявал и резултатите са добри. Имам един поразен корен - счупих го с пръскачката. :lol:
При асмите обаче е кошмар. Комшията прекрати пръскането - няма какво да пръска. Нито едно зърно по асмата. :? При мен оцеляха само устойчивите сортове. Общо взето - 4-5 асми. Поне ще има за ядене. Интересното е че като тази година скоро не съм ги пръскал - толкова често и с толкова препарати. :shock:
:partyman:
EDI - майстор
Моята асма в града успях да я спася - бяла везсеменна е, но в общи линии положението тази година е трагично, особено с бялото грозде.И аз по принцип пръскам 3 пъти на сезон, но тази година вече имам 6 или 7 пръскания.На вилата двете асми от едната страна на двора си заминаха - единия сорт е устойчив червен , от другата страна са две бели и са в цветущо здраве, при едни и същи пръскания.Странна работа.Доматите и краставиците и на вилата и в града нищо им няма, въпреки, че са пръскани само по веднъж покрай дръвчетата.
nikolson - майстор
Моите домати са на доизживяване. Краставиците са по-добре, обаче пипер и патладжан, ако не стане някой сакатлък, ще има много. Асмите заминаха, овошките различно. Сливи, круши, дюли-добре. Ябълки-нъцки, черешата беше слаба работа. Имам една кайсия, която дава много слабо, тая година-хич. Смокинята има засега, дано ги опази господ.
докера - специалист
Май в цялата страна са засегнати лозята .... И при мен е така -след един дъжд / беше събота - края на юни или началото на юли / напръсках , на лозето и асмите нищо им нямаше . Във вторник отивам - кафеви листа и сбръчкани чепки .... Явно еот дъжда , защото по същото време навсякъде започнаха сигналите с подобни симптоми ...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "помощ за домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: