• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Знаеш ли, че в последните 10 пъти, когато съм видял гофре в стена, 9 от тях гофрето беше смачкано при замазването и беше невъзможно да се помръдне старият проводник, па камо ли да се пусне нов?
thinkpad написа:
КАКВА ремонтоспособност при гофре, смазано при замазването?
КАКВА по-висока безопасност, като при гофре, може проводника и да се завие около свредлото?
Тези ще ги премажеш, ...ама друг път. Освен умишлено и злонамерено с чук. И не струват милиони. На втората можеш да стъпиш отгоре и без да се деформира.

Прикачен файл

monoflex.jpg

Прикачен файл

supermonoflex.jpg
8180 - майстор
hidrazin написа:
КИБИК
:partyman:
Ако разрешите - спам от кибик:
Хидра,
Доста архаична представа си приложил. Днес хората пари правят от "кибиците" и ги ухажват дори - медии, ТВ. :)
jekasus - майстор
MIRO_073 написа:
Тези ще ги премажеш, ...ама друг път.
Основно се използва от бяла гофра, дето и от поглед се огъва.
Тинки надали е работил и с такива - Изображение
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Тези ще ги премажеш, ...ама друг път. Освен умишлено и злонамерено с чук. И не струват милиони. На втората можеш да стъпиш отгоре и без да се деформира.
Масово не се работи с показаните от теб типове гофрирана тръба, а от тънката бяла. Все пак предприемачът трябва да спести от нещо. Още по-интересно става като видя как по неведоми пътища в това гофре е пуснат мостови проводник.
jekasus написа:
Тинки надали е работил и с такива
Работил съм. Ама да ти кажа и по принцип хич не ми се занимава с това да дърпам кабели из тръби, да пускам такива в тръби, да закача тук-таме, да се ядосвам някой като е смачкал тръбата и мога да пусна нещо, ама през крив макарон.
mitko_rupite - специалист
hidrazin написа:
За тези контакти - не съм ги отписал и още на предната страница съм описал евентуални случаи, където са оправдани.
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 40#p617360
С някои условности, разбира се. :-D Както казах и преди - за такава цена от около 250 лева за контакт е икономически неоправдано. За много по-малка сума въпросът може да бъде разрешен. Там съм описал и как.
Не си ги ОТПИСАЛ , пък и други са с такова впечатление ...
Кво толко те бърка ако се засегне нещо , което не е коментирано и може да намери своето приложение ..
Къде по горе ( може би се повтарям за 5ти път ) съм казал да се ползват масово .
За Господ ли се имаш ... па млъкни за 5 мин ... има и други хора у тоя форум които знаят ...
Не ти прави чест да използваш сравнения като
_ "Цирк" , " къртиш за лайняния водопровод" и тем подобни ....

Ти от точката на какъв слагаш тея ПРИСЪДИ ...

Па 8 пъти ти казах ....... заеби ме мене ....
Защо ги произвеждат ??? Кат Никога и никаде не се поставят ...
Па и ние кат къртим за канализацията гледаме по обектите --- може 2 бройки да сме видели за 4 години но ИМА МЕСТА където могът да се плозват ...

---
заб .
Прати ми ся Бюджета на правителството и да разсъждаваме дали има пари да монтираме от тея контакти по детските градини ..
.
hidrazin - майстор
mitko_rupite написа:
...Къде по горе ( може би се повтарям за 5ти път ) съм казал да се ползват масово ...
mitko_rupite написа:
...В БГ може да намери доста приложение при стари жилища...
Ами няма да намери. Нито доста, нито масово. Нито пък ще видиш някога, някъде, някой проектант да вложи такива.
Естествено че не съм ги отписал и съм го написал тук:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 60#p618525
Просто е някаква екзотика, която не е имала никакво приложение у нас. Нито пък някога ще има, освен ако тези контакти не почнат да ги правят китайците за по 10-тина лева парчето.
mitko_rupite - специалист
Стига си ИЗОПАЧАВАЛЛЛЛЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Признай най-накрая , че НЕБЕШЕ подготвен и прибързано се ПОДИГРА ( както и с други хора) ..

Идеята е , че във всеко старо жилище , става и може да се ползва ...
Голямото изискване , че ДТЗ се поставя САМО при ТРИ проводна инсталация има ИЗКЛЮЧЕНИЯ ...
hidrazin - майстор
-Е какво да изопачавам? :? Това нали са твои думи? Освен ако не влагаш коренно различни тълкования на думите доста и масово. Не е хубаво така да се отмяташ от собствените си думи.
-За подигравката - това дето казах че е цирк не беше подигравка. Ама щом така си го възприел... Просто го казах защото мисля че е неудачно решение в 99,99% от случаите и е така.
-А за това кой колко е подготвен нека да оставим другите да преценят. Какво ще кажеш?
-Да. Може да се ползва във почти всяко старо жилище. Това обаче не означава че е добре издържано в икономически и технически аспект. Напротив - калпаво решение. Освен това което е включено във въпросните контакти, оставяш незащитени десетки или стотици метри кабел незащитени с произтичащите от това рискове. И мнооого скъпо. Вместо да имаш 1-2 ДТЗ-та в главното табло, ти имаш на всеки излаз.
-И да. ДТЗ не може да се сложи на двупроводна инсталация. Защото ДТЗ-то си е ДТЗ и е отделно устройство, което се поставя в главното табло а не някакъв екзотичен хибрид между ДТЗ и контакт. Когато е писана наредбата се е визирало че не може да се постави ДТЗ в ГРТ-то при двупроводна инсталация СЛЕД него. И независимо къде е монтирана ДТЗ - главно табло, контакт, висяща на кабел .... инсталацията СЛЕД нея е ТРИПРОВОДНА.
Между другото ДТЗ-то ще сработи и при двупроводна инсталация СЛЕД него ... когато някой изиграе ролата на жълто-зеления проводник и през него минат 30mA или за колкото е сложеното там ДТЗ. Освен това и при нея няма 100% гаранция. Ако си достатъчно упорит, находчив, карък или глупав ... няма никакъв проблем да отлетиш към вечните ловни полета и то при напълно изправна и работеща инсталация с най-марковите ДТЗ-та, изпълнена по всички правила.
P.S. По-леко с нервите че ще вземеш да направиш някой инсулт. :) Все пак тук се стараем да изгладим някои неясноти. Никой не се е родил научен и никой не е застрахован от грешки.
vasilisto - помощник
Здравейте ! Налага ми се да монтирам няколко ДТЗ-та (Legrand) , но никъде не е отбелязано къде да сложа фазата и къде - нулата... Ще се радвам на вашата помощ . Благодаря предварително !
hidrazin - майстор
Нещо си се объркал. Не се казва "никъде не е отбелязано" а се казва "аз не разбирам какво е отбелязано".
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: