• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
Това което пише в чл.47 не е това което си мислиш.
Това което ти си харесал, позволява изключение за летни кухни за отстояние от твоите сгради.

Приеми ги тия 3 м като аксиома. Те по закона за собствеността не ти дават дръвче да посадиш на тия три метра, какво остава за лятна кухня.
Идеята е - ако не пречиш на съседа (има плътна ограда/съществуваща сграда/проект) можеш да строиш на границата, ако не - не можеш.

П.П. Преди месец вадих разрешително за "навес", щото няма "барбекю" по закон.

Най-лесно е да се разбереш със съседа, ако е човек де. Правите един проект, пускаш му единия скат на лятната кухня към него. Например 1.5 м навътре, да си прибира дървата, така и той доволен, и ти.

Ако той не е съгласен, нямаш никакъв шанс, защото ще го уведомят за проекта като заинтересувано лице.

Като си извадиш виза за проектиране - там си пише всичко, какво може и какво не. Не е скъпа.
forski - специалист
И не разчитай на устни договорки м/у теб и съседа на чиято граница възнамеряваш да строиш каквото и да било, всичко документално оформено и заверено, нито ти ще си вечен нито комшията, собствениците се сменят, проблемите остават :)
Svetoslavoff1 - майстор
forski написа:
И не разчитай на устни договорки м/у теб и съседа на чиято граница възнамеряваш да строиш каквото и да било, всичко документално оформено и заверено, нито ти ще си вечен нито комшията, собствениците се сменят, проблемите остават :)
+1
khrist - специалист
Благодаря за съветите. Разговарях с един познат, който се оказа, че тъкмо е приключил подобна констркция 3 на 7 м. Твърди че, както се казва до ключ, му е излезнала към 4000 лв. без да се изхвърля и да гони тънкаж. Относно мястото, строил е където е имало стара плевня.
Освен това малко ми се поохлади мерака, защото при огледа бабата спомена, че половината двор е продаден преди 20-30 години, помолих я днес, да ми прочете дословно нотариалния си акт и се оказа, че нейния двор е доста по-малко от половината. Ако направя лятна кухня и я дръпна 3м навътре ще остане към 300 кв/м.
ArturDent - Почти Безобиден
khrist написа:
.. че половината двор е продаден преди 20-30 години...
Най-вероятно даже е продаден в идеални части, което ще те направи съсобственик някого, с всички произтичащи от това усложнения.
Например, че за всяко строителство ще трябва имаш неговото разрешение и да подавате заедно документите, както и ток, вода...
Абе става ти нещо като жена, но без безплатния секс ;)
khrist - специалист
Дръпнахме му една мисъл с жената и стигнахме до извода, че и двамата сме за безплатния секс. В събота продължаваме с огледите, ако не вали. Не ми се навлиза в темата селяните и техните имоти, все още тая надежда, че може да попаднем на свестен продавач. Този имот е четвъртото разочарование. Иначе стават чудесни разходки, целия апартамент е в билки.
Ако има нещо наистина сериозно ще вдигна темата пак.
khrist - специалист
Здравейте отново, най-после се сдобих с мечтаната къща и по този повод вече имам конкретни въпроси.
Кои са най-добрите начини монтиране на кухненски шкафове на кирпичена стена и изобщо какви крепежни елементи са най-подходящи?
Искам да сложа вата между гредите, за да изолирам горния етаж, обаче така, че част от гредите да се виждат. Не съм работил с гипскартон и не знам дали е осъществимо.
Прикачен файл:
DSC04155a.jpg
Къщата я взех заради двора, смятам да се съсредоточа основно върху добива на райграс и производството на цвърчащи пържоли на барбекюто. Самата къща смятам едиствено да я направя годна за преспиване. Изчетох почти всичко във форума относно влагата, за това си намерих специалист за съвети и там където няма да мога сам да се справя, да ми препоръча подходящи майстори.
Прикачен файл:
DSC04152a.jpg
Ще се постарая редовно да пускам етапите по работата.
ZMeyGorianin - майстор
Аз не бих пипал тавана. Ако си решил да оставиш къщата в битов стил, разбира се, според заглавието!
khrist - специалист
В тази стая може би ще има телевизор, а смятам на горната да изцикля и лакирам пода, притеснява ме, че ще се чува звука и ще пречи ако някой си легне по-рано. Приемам всякакви идеи за шумоизолация, които ще запазят автентичния вид.
Caxo - специалист
Ако подът на втория етаж не е читав. можеш там да сложиш звукоизолация и отгоре дюшеме или ламинат. По принцип и аз искам да направя същото само, че между мазата и етажа, за топло изолация.... но при тия криви греди ще е голям зор да се сложи каквото и да е право нещо...Освен това смятам, че ще се появят пукнатини навдякъде. Според мен първо пробвай с телевизора дали ще се чува и тогава му мисли :) Сам казваш, че ще е само за преспиване - ядете , пиете на двора и после всички по леглата :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Мерак за селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: