Много интересна и все по-често дискутирана тема.
EDI - майстор
Повече вата е по-добре, зависи ти как ще си решиш, но 5 мисля, че стига.За отгоре избора пак е твой, на мен ми изглежда добре, каквото и да сложиш, щом ще има ламинат.
boby75 - специалист
Колеги,не сложих найлон под гредите,защото ги укрепих пак по същия начин както бяха.Ако бях сложил найлон щях да го пробия с коловете и да се набръчка.Набих колове от дъски по 35-40см и ги пристегнах към гредите с винтове за дърво.Стана супер.Сега обаче като сложа найлона отгоре ,да покрия ли гредите или да го слагам между тях.На въпросните отдолу е подложена черна изолационна хартия.Работя бавно, защото си ходя там по рядко.Сега ми остава да наредя и ватата,да положа и ОСБ-то.Между другото незнам през колко сантиметра да навивам винтовете в него.Нивелирал съм всичко до милиметър и приляга безупречно както е на големи плоскости.
ivo_vd - специалист
Здравейте,

Ще попитам в тази тема, за да не отварям излишно нова.
Тъй като много скърца дюшемето ще трябва да се изкърти, като ме съветват да се сложат върху гредите, след като се укрепят, осб плоскости и отгоре каквото поискам. За фиксирането на гредите и монатжа но осб имам майстори, но те не се занимават с къртене.
Тъй като нямам никакъв опит с дюшемета и не знам какво да очаквам, искам да ви попитам дали ще е посилно за един неопитен човек като мен сам да си изкъртя дюшемето? Трябва ли много сила за тази цел и какви инструменти са ми нужни ? Има ли някакъв чалъм. Да си призная дори не си представям как точно е ковано. Чамово е и е около 35 кв.м. Махал съм балатум и паркет, но от дюшемето не знам какво да очаквам :?
EDI - майстор
Трябва ти един стабилен кози крак и ще си го изкъртиш без проблеми.

Тема "каменна вата между гредите на дюшеме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: