Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sergy - напреднал
Здравейте, момчета и момичета,
Моля за съвет как да направя покрива да не тече. Планирали сме да се удари плоча със стрехи и т.н., но не сега. Може би след 1-5 години. Или както върви - никога ;-).
Ако го покрия с воалит не знам как да оправя фугите, дето се скопчават панелите. А има и едни дупки...
Помощ!

Прилагам картинки с покрива на къща от панели. Покривът има наклон 3 на хиляда на изток и 1.5 на хиляда на север. Но не равномерно, различните панели различно. Съставен е от два големи панела (снимки 1 и 2) + два над терасите (снимки 3 и 4).
Серги

Прикачен файл

image004.jpg

Прикачен файл

image003.jpg

Прикачен файл

image002.jpg

Прикачен файл

image001.jpg
шоп - майстор
След 5 години ще има ли какво да покривате?

Според мен ремонта е закъснял и трябва да се действа спешно. При този слаб наклон само хидроизолация няма да помохне.

Вариантите, които виждам са два

1 Върху панелите правите замазка с наклон 10% и върху нея се прави хидроизолация

2 Правите дървена (метална) скара захваната с дюбели към бетона и върху нея покривате с гофрирана ламарина, ондулин, етернитови листове и т.н.
hidrazin - майстор
Все си мисля че вторият е по-добър.
:partyman:
fox_vt - майстор
Втория вариант при този покрив в това му състояние е най доброто което може да направите.Слагате олуци накрая пускате до долу и готово.Ако ползвате ламарина за покрива сложете и противоплъзгащи ламарини за сняг,незнам на колко етажа е блока,но за над 5 метра е задължително.

Тема "Покрив от панели - как да отведа водата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: