• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ПК 40 - напреднал
Кофражни работи...

Прикачен файл

Снимка0388.jpg Кофражни работи....
ПК 40 - напреднал
Малко армировка...

Прикачен файл

Снимка0390.jpg
ПК 40 - напреднал
Бетонови работи и нЕква "обратна" греда...

Прикачен файл

Снимка0391.jpg
ribnikolaevi - майстор
ПК 40 написа:
Кофражни работи...
Не ми харесва кофраж от дъски вместо от шперплат.
ribnikolaevi - майстор
ПК 40 написа:
Малко армировка...
Стремената са правилно наредени (през едно) и куките им завити навътре (по-малко то 10 процента от къщите ги правят така). Разстоянията на средната греда ми се струват неправилни - в средата се сгъстяват, в края разреждат (може и само от снимката така да изглежда).
ribnikolaevi - майстор
ПК 40 написа:
Бетонови работи и нЕква "обратна" греда...
Вибратора пускат ли го изобщо? Настоявай им (ако не е късно) да работят повече с него.
ПК 40 - напреднал
Кофражни дъски използвам за страниците на гредите,дъното на плочата е от шперплат,който тръгна от основите и ще се качи на покрива,кофрирайки по пътя си две плочи. Все пак цената на кофражната дъска с прилично качество е 160лв./куб.,а шперплата е 47лв./бр.(няма и 3кв.м.). Това,което ти прилича на шупли и десортирал бетон са всъщност остатъци от кофража,вибратора "пее" по време на бетониране,а стремената са наредени с рулетка,така че ъгъла на снимане най-вероятно заблуждава.
zayko_bayko - специалист
Здравейте приятели,
преди 2 месеца бях показал моя проект и ето, стигнах до това положение.Не си давам зор за строежа.Завършване, началото на септември.Дано да стигнат парите. След завършване на покрива трябва да започна с оформяне на двора и оградата. Имам едно питане. Как да кажа на майсторите да изпълнят хидроизолацията на основите? Ако може ми кажете, поетапно какво да сложат. Остана и фибран. Пращам няколко снимки на обекта.
С уважение zayko_bayko

Прикачен файл

P1060430.JPG ето за тези основи ми дайте съвет за хидроизолацията

Прикачен файл

P1060422.JPG сега съм на този етап

Прикачен файл

P1060333.JPG кота0,поливане на плочата.

Прикачен файл

P1060069.JPG започнах от това положение-960кв.м. е парцела
ПК 40 - напреднал
....................................
Последна промяна от ПК 40 на пет авг 08, 2014 9:14 pm, променено общо 1 път.
zayko_bayko - специалист
ПК 40,
не съм специалист и не мога да отговоря защо първо колоните а после зидарията.Ама като гледам навсякъде строят така.Сигурно е по-лесно за майсторите.Да се надяваме,че като се облегна на стената няма да падне.Сигурно има начини на укрепване на зидарията за да се работи масово така.Най-много ме вълнува изолацията на основите и после изпълнението на покрива. Да не забравя. Предложение за качествени улуци /фирма, сайт/.
С уважение zayko_bayko
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: