Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
estorm - специалист
Здравейте, имам един цифров декодер с 500гб хард. Проблема е, че е направен да записва само от тунера си което разбира се е големия проблем. Харда е с капаче и се вади за секунди. Ако го сваля и вържа към компютъра в какъв вид се предполага, че трябва да записвам филмите и музиката, че да ги разчете после декодера? Въобще дали ще я бъде така?
Питам защото не мога да пробвам без да купя за връзката с usb на комп. адаптер и захранване и да не се обезсмисли всичко това ако не стане.
Lisko - майстор
Не ми стана ясно какво искаш да правиш. Доколкото разбрах, записването от тунера е недостатъчно, искаш да записваш (или конвертираш) и други неща и да си ги гледаш на него.
1. Няма ли документация където пише за форматите.
2. Най-най-голяма е вероятността да записва видеото в MPEG-2 format. (audio-то също но само може да гадаем дали ще плейва чисто аудио или само ако е във видео-контейнер.

Почти никакви филми няма да намериш по нета в mpg формат с изключение на телевизионни шоута свалени от пред-пуберни ентусиасти и качени в оригиналния вид (в който са били записани на аналогично устройство). Качеството обикновено е зле.
pipilica - майстор
Ми лесно ще познаеш формата, правиш пробен запис от тунера и после ръгаш диска на компа и гледаш какъв е формата на записа. Е къв е диска че ще купуваш преходи, нямаш ли шнюр да го бучнеш направо в дъното.
estorm - специалист
Искам на него да си гледам видеоклипове и концерти, За филмите забравям. Не знам къде съм забутал книжката в нета пише, че записва Video Format SD, 4:3/16:9 Audio format mpeg layer 1'2 което ще се окаже, че си прав за mpeg2 формата. Не знам дали си струва загубата на време да конвертирам.
pipilica това ми бе идеята ама съм с лаптоп. В тия жеги предпочитам по цял ден да върви нещо друго не лаптопа ми.
Edit ма@ната му на тоя апарат. Взех един стронг 8113 и генерално си реших проблема. Харда става външен и стронга чете всичко от него. Голяма работа като не е в една кутия всичко :-D

Тема "цифров декодер с харддиск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: