Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
marnik - специалист
Единствено за ВиК и монтажа на дограмата идваха майстори. Останалото с помощ от приятели и разбира се този форум! :)
до сега не ми беше идвало на акъл да се сложи гипсофазер на пода,колко здраво става.Разбирам,че на два ката трябва да е , но ще издържи ли тежестта на секция?
ribnikolaevi - майстор
насхио написа:
до сега не ми беше идвало на акъл да се сложи гипсофазер на пода,колко здраво става.Разбирам,че на два ката трябва да е , но ще издържи ли тежестта на секция?
Зависи какво има под него. Ако е направено както трябва - издържа. Аз така направих и съм доволен.
marnik - специалист
Да помогнем на колегата все пак.. вариантите за покритие са следните - един ред vidifloor solo (18mm) или два реда vidifloor duo (10 или 12,5mm). Това са наименованията на продуктите на кнауф, вероятно има доста други производители на гипсфазер. Отдолу вече може да се сложи посипка, пак на кнауф или заместител (перлит, керамзит и т.н.). В моя случай, тъй като заравнихме пода достатъчно, сложих фибран, което елиминира и нуждата от найлон за пароизолация. Ето една хубава тема за направа на сух под от форума - viewtopic.php?t=529
ribnikolaevi - майстор
Моя под беше ужасно крив - тръгваше почти от нула и стигаше до 10 cm. Изравних го с посипка от керамзитов пясък, фракция 0-5 (имам останали някакви чували, мога да помагам при нужда). Керамзита има по-добра носимоспособност от перлита, не се налага да се изчислява слягането (както при посипката на Кнауф, особено при толкова крив под като моя, тия 10 % слягане ще значат че трябва да предвидя слягане между 0 и 10 mm, да правя пода крив и да разчитам че като слегне ще се изправи, но ми се струва лудост това). Ако керамзита е по-едра фракция има опасност да не уплътни добре с всички последващи рискове. Точно затова избрах керамзитов пясък. Като му се хване цаката става лесно (щом и за се справих).
Ползвах от големите плоскости на Кнауф, понеже малките излизаха по-скъпички. От друга страна, ако ще се качват с малогабаритен асансьор, това може да наклони везните в полза на малките.
marnik - специалист
Една година по-късно... :)

Прикачен файл

dnewna (Copy).jpg
dnewna (Copy).jpg (96.4 KиБ) Видяна 3972 пъти

Прикачен файл

bania (Copy).jpg
bania (Copy).jpg (74.32 KиБ) Видяна 3972 пъти

Прикачен файл

balkon (Copy).jpg
balkon (Copy).jpg (96.17 KиБ) Видяна 3972 пъти

Прикачен файл

a-spalnia (Copy).jpg
a-spalnia (Copy).jpg (81.63 KиБ) Видяна 3972 пъти

Прикачен файл

antre (Copy).jpg
antre (Copy).jpg (73.23 KиБ) Видяна 3972 пъти
EDI - майстор
Браво, уютно е станало. :)
ribnikolaevi - майстор
Леле, има ли разрешение за ползване най-накрая този блок ... ?

Тема "Ремонт на двустаен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: