Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zec ingenering - специалист
Lisko, благодаря за линка!
Ами защо не! Хората търсят нещо различно и иновативно, супер е! Това се вижда във всеки детайл. Като почнеш от самата рамка, заключващо кормило и пр. та стигнеш до гумена пластинка изпълняваща ролята на калник, защо не!
Най-безинтересното в цялото колело е електрическата система – нищо ново, или по-различно от познатият ни педелег.
Точно тук е мястото да кажа (само за по-незапознатите) – Хора не се заблуждавайте, че това е желаният от вас електрически скутер във формата на много прибран и изчистен велосипед. В крайна сметка, това си е обикновен велосипед с електр. подпомагане при въртене на педалите и нищо повече. С това мини моторче и батерийка, дето се побира в дланта не очаквайте кой знае какво!
Технологиите са си същите тези, дето ги ползваме и ние, не са някакви незнайни космически.
Иначе наистина е супер, браво за идеите! =D> :thumbs:
Lisko - майстор
Да, кормилото пропуснах да спомена, а си е идейно !
evparts.alle - специалист
Ремъка винаги е бил супер идея..
На мен ми се вижда грозно това колефенце, не че и аз не съм правил грозни работи..
Да беха фанали едно българче да им го нарисува по-убаво малко, немаше да се изръсат толкова много пари чак..
Ама "Колелото на бъдещето" точно така да изглежда.. :headbash: :stock2: :hot:
zec ingenering - специалист
Мани го колелото на бъдещето! Дай да го видим настоящето!
Кво става, няма ли някой с як (може и тунингован) конрадски мотор да се обади? Или всички ни е хванала жегата вече? Аре, щото след някой месец, още някой като /pansim/ отново ще пита:
pansim написа:
Има ли някой с реални /собствени/ впечатления от редукторен хъб?
Според написаното му дават около 30% по-добър въртящ момент в ниски обороти.
и пак ще трябва да си приказваме същите неща. :headbash:
stanetzz - специалист
Върти ми се в главата от известно време да събера и едно сгъваемо колело на ток, което да влиза в багажника на колата. Днес, на "Опълченска", в един двор, пълен със стълби и скелета за продажба, мернах някакви колелета за 350лв. Сгъваеми, с батерия, ЗА 350 ЛВ !!! Поразгледах ги- стават за деца или не-пълни възрастни; моторчето е 24V/250W (поне така пише на етикетчето). Конструкцията на самия велосипед ми се видя леко 'лабава, но не по-слаба от едновремешните сгъваеми балканчета. Движението от двигателчето (средноразположено) се предава посредством отделна верига към свободен венец. Задната спирачка е с някаква особена конструкция-не е V-brake, не е челюстна, не е и контра. :rolleyes:
Някой има ли преки впечатления от тази играчка?

Едит: ЕТО как изглежда колелцето на сайта на фирмата.

А ТУК всъщност намерих отговор на въпроса по-горе.
Последна промяна от stanetzz на чет авг 14, 2014 1:37 am, променено общо 1 път.
pipilica - майстор
Само да питам що е необходимо да се дават толко пари за ел. оборудване на колело като има евтини матори на бензин които се справят не по-зле от електрически такива. Просто ми е интересно, нямам колело и не съм карал сигурно повече от 20 години. Кво му е на бензина та не го харесвате.
stanetzz - специалист
Бензина ли? Ами мирише. И гори. По-скъп е от тока. И за скутер ти трябва пълен набор от документи, такси и Граждански отговорности. Не може да го караш през паркове и градинки. Не можеш да го носиш по стълби. И изобщо, с електрическо колело за 1500 лв си по-голям гъзар, отколкото с китайски скутер от Метро, за същите пари(Това последното, в рамките на шегата) - никой не се обръща след скутер, движещ се с 40-45км/ч, но колело с тая скорост кара хората да се пулят.
pipilica - майстор
Нямам предвид скутер а бензинов мотор монтиран на колело. Ей такова Изображение
Виждал съм из София такива и за това питам, за такова едва ли ще ти искат документи.
Ся верно мерише, гори, вдига повече шум и е по-скъп от тока, ама колко бензин ще налееш за 1500 лева при разход от няма и 2л/100км и дали няма да излезе по-евтино от литиева батерия коята едва ли ще издържи толко цикли на зареждане. Е ако въпроса е гъзария спор няма, ще трябва да си по последния писък на модата.
stanetzz - специалист
Когато събирах моето возило, и аз бях пред дилема- такова, с двигателче за под 300лв, и електрическо. И едното се кара без регистрации и книжка, и другото. Това, което ме възпря от евтиния (като първоначална инвестиция) вариант, е шумотевицата, която вдига бензиновия, и невъзможността да се кара по велоалеи и паркове. То, не че със скоростта, която развива моторизирано колело, има кой-знае какъв смисъл от паркове и алеи. Карам си го по пътя, както се кара скутер, спазвайки всички правила.
Иначе това от снимката изглежда много изчистено и добре направено.
zaioristu - напреднал
А защо да не може да се кара по велоалеи.Моето го карам .Нали си е пак велосипед.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: