Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
alsted написа:
Задмина Хидразина :-D
И що? Вече ти беше обяснено елементарно:
ivanovbg написа:
Така ти се иска, но ... [-X
Като разполагаш със заглавието на филма можеш ли ми каза по коя телевизия кога ще го дават?
По-елементарно от това - здраве му кажи. Като тръгнеш по правилния път, каталози колкото щеш:
Цват на КОЧИНАТА
Ти тръгваш по начина - "Намерил съм си копче. На какво палто да го сложа?"
Толкова е елементарно за разбиране. Всеки производител на кошници си има бояджия, дето си номерира, класифицира, обозначава, маркира .... боичките по собствен си начин. Почваш от кочината - производител, година.... Пък след като си оголил кочината напълно, няма никакво значение с каква боя ще я вапцаш. Ако искаш може и да я напръскаш с метлата. Кодовете на боята са важни при частично боядисване на детайл или част от детайл, за да не се набутваш с цялостно боядисване.
:partyman:
alsted - майстор
Вижте, изчел съм доста неща от "чичо Гошо". Не мога да попадна на смисъла от този код. Идеята ми беше да е със стандартен цвят, заради бъдещи частични боядисвания. В смисъл, да не нося пак нещо за да ми догаждат по него, а просто да дам въпросния код и да ми дадат точната боя.
Не е тайна марката на колата (казвал съм я преди) - Пежо 206.Не исках да се отклонява излишно темата. Мислех, че въпроса ми е принципен - или някой знае смисъла на въпросния код без значение на марката или у нас такова "животно няма". Разбрах, че мнението ви е "за" второто. Благодаря за вниманието! Считам въпроса за изчерпан.
taran - специалист
Няма смисъл от кода,това да не е хайку.
По кода програмата за смесване им дава количеството на всяка съставка за да се получи въпросния цвят.
На пежо-ситроен кода е само от букви.
novgradski - специалист
Най вероятно (за Peugeot)кода е " EKB "-черешово червено
Прикачен файл:
code peugeot stiker.jpg
code peugeot stiker.jpg (41.28 KиБ) Видяна 5089 пъти
Прикачен файл:
code peugeot.jpg
bagera1 - специалист
Тук съм много силен :-D
Ще направя опит да изясня нещата, този код е на цветът.
На всяка марка боя под този код ще излезе един или повече цветове
като може да стигнат и до над 10, всичките тези са един цвят но различни нюанси, единият може да червенее, другият да синее и т.н.
причината е че заводите в различните държави боядисват с различни бои а и с годините могат малко да променят цвета
като идеш в магазина ще ти изкарат едни цветни листчета- това са въпросните варианти на даденият цвят, който и от тях да избереш ще стане

цвят на опел 20R преди 6-7 години ставаше един вариант но сега е друг, за тези години го смениха 3 или 4 пъти (нюансът) беше леко лилавеещ, после по чернееше ит.н.
Тани написа:
Оствен всичко изброено по горе, има и остаряване на боята. В зависимост от марката, годината на производство и производителя на боята, цвета може да изглежда различно при два автомобила с един и същи номер боя. Също така, промяната в цвета е следствие и от въздействието на слънчевите лъчи. За най-сигурно, е необходимо да свалиш капачката на резервоара, за да тестват съответствието и при нужда да коригират цвета.
остаряване на боята и промяната на цвета се наблюдава най-вече при акрилните бои, при металиците лакът защитава боята
това е така

номерът с капачката е приложим при цялостно или боядисване на калника, на който тя седи- има риск колата да е пребоядисвана и преливана, и да не може да не се улови различният нюанс
alsted написа:
Вижте, изчел съм доста неща от "чичо Гошо". Не мога да попадна на смисъла от този код. Идеята ми беше да е със стандартен цвят, заради бъдещи частични боядисвания. В смисъл, да не нося пак нещо за да ми догаждат по него, а просто да дам въпросния код и да ми дадат точната боя.
Не е тайна марката на колата (казвал съм я преди) - Пежо 206.Не исках да се отклонява излишно темата. Мислех, че въпроса ми е принципен - или някой знае смисъла на въпросния код без значение на марката или у нас такова "животно няма". Разбрах, че мнението ви е "за" второто. Благодаря за вниманието! Считам въпроса за изчерпан.
за да не търсиш цвят при бъдещи боядисвания си запиши марката и варианта на боята, при следващо боядисване си взимаш същата и това е. Никъде в света го няма това което искаш, на всякъде е така!
На мен и двете коли са боядисвани с Глазурит, като цветовете са избирани от варианти(на глазуритските варианти не пише за каква кола и цвят са-там си имат тяхна номерация и се вадят чрез компютър...обратното не може) та записъл съм си глазуритският код и като имам нещо за боя си правя същата

и малко за обогатяване- при зелени, червени и жълти автомобили основата трябва да е сива или бяла, за добро покриване(по малко ще се набуташ
alsted - майстор
Ще формулирам въпроса си по друг начин. "ЕКВ" - черешово червено. Добре, да има колкото си ще нюанса. Защо има още 9 цифри? Някой ще каже ли нещо за тях ако знае? Това би трябвало да бъде твърде конкретизираща информация. Каквато и да е промяна през годините мисля, че би променило някоя цифра поне?
bagera1 - специалист
тия цифри са няква друга информация- виж примера с евро-табелата на рено
питай в пежо форум или представител на марката :?
Нищо не се конкретизира, всички производители дават основен цвят от там на татък производителите на боя си действват
пример- караш фиат със заводска боя ППГ, на ППГ съставките няма да са с едкви номера и цветове като на глазурит или пък клар, за това заводът не ти дава точният нюанс а основен цвят :?
taran - специалист
alsted написа:
Ще формулирам въпроса си по друг начин. "ЕКВ" - черешово червено. Добре, да има колкото си ще нюанса. Защо има още 9 цифри? Някой ще каже ли нещо за тях ако знае? Това би трябвало да бъде твърде конкретизираща информация. Каквато и да е промяна през годините мисля, че би променило някоя цифра поне?
Интересно,що не четеш...Няма цифри в кода на боята!
ArturDent - Почти Безобиден
Момчета, обикновено когато се боядисва някой детайл, калник например, трябва да се има предвид и избеляването на боята.
Ако сложите оригиналната боя, ще има различен нюанс.
Затова обикновено се сваля капачето на резервоара и по него се избира цвета. Е не е лошо да имате и кода, за да се ориентирате в каталога.
alsted - майстор
Точно капачето явно е губено и е съвсем различно.
novgradski ми дава най-подробно обяснение. Бях с впечатлението, че имам друга такава информационна табелка. Днес тръгнах да я търся ... Като не я намерих ми светна, че тази, за която питам всъщност си е една. И само от любопитство - ако някой може да ми подскаже другите цифри какво означават?
Прикачен файл:
номер на боята.JPG
Благодаря на всички взели участие в питането ми! Изображение

Тема "Номер на боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: