Ел. инструментите. Консумативи.
gumichka - помощник
Време е за пазаруване, искам да взема перфоратор, добър в един професионален клас.
Максимална цена 550лв.

Работил съм с доста различни от хилти през бош и макита, но с цени от 1500лв и нагоре - нямам толкова..

Искам да знам дали някой е работил (къртил и правел дупки) с различни от познатите марки висок клас. Скил и райдер някак ги забравям в момента.
Търся с обороти от 0- 5000
с поне 3J удар и с защити за пазене на ръцете ми и на машината.

предложения :
бях готов и съм готов да взема този тук , в БГ тук

в момента гледам за най добра цена в бг сайт, че искам парите да се въртят в Бг ако е възможно, не че браво някой ще ми каже...

Опонентът дали си заслужава - тук .Някакъв тежък като килограми, но го дават 10джаула сила, но не виждам дали има само въртене, удар с въртене и там подобните пози на работа на машината. По принцип има значение от гаранцията но за мен е важно да избера продукт по възможност който е ползван от някой и е доволен от многото работа която е свършена и да каже, че е сменял само четки. Ползвам различни инструменти на Макита - зеге, диск за первази винтоверти и нямам за момента никакви проблеми ( да не предисвиквам зли погледи) но само консумативи.

До сега винаги съм взимал продуктите на Англичаните , но явно нашите вносители се усетиха че хвърчат из небесета и вече си коригираха цените спрямо запада, че усетиха че са изгубили милиони евро.

3-то: за в България искам да избера нов винтоверт на макита но имам избор между Ni-cad 2 батерии1,3ah 18v, li-ion 2 батерии 1,5ah 18v или да е ni-mh. Сега всеки ще каже литиево йонна, но нека кажа че ще се ползва по рядко в следващите 5-6 месеца и идва и зима.
Моделите:
тук
после

тук

ако знаете магазини с тези продукти в левова равностойност на показаните - пишете

Мерси на всички , нека се заформи нормално обсъждане - не искам да се нападаме за марките скил и райдър или спарки - имал съм доволен съм , но...
nikolson - майстор
Само ще отбележа, че тази марка DWT e китаец, тъй че едва ли може да се мери с Бош-а, освен ако не става дума за ръкопашен бой.
Фитилчо - майстор
За около 400 лева има Хилти ТЕ2,ново.

Има един пич в Продвалника има страхотни неща на хилти.
АЗ лично скоро си купих Хилти ТE5 , имам и ТE5-А с батерии за рециклиране и прахосмукачка за тях имам и куфари.

Мен ме устройва най много като качество и удобство ! Най добрата машина за мен :-D

http://olx.bg/komplekt-perforat-prahoul ... -i53627298

За винтоверт бих вдигнал малко бюджета и бих си взел Фестуул. Има за около 400 лева в германия. Паунда е висок доста в момента, ПП го смята 2.55 и 139 паунда са 354 лева.

Моите виждания по темата. :)
gumichka - помощник
Фитилчо написа:
АЗ лично скоро си купих Хилти ТE5 , имам и ТE5-А с батерии за рециклиране и прахосмукачка за тях имам и куфари.

Мен ме устройва най много като качество и удобство ! Най добрата машина за мен :-D

Не вярвам някой да каже лоша дума за хилти, проблема не е че не я искам тази машина, а че искам да е нова и аз да почна да и наливам мозък, старото си е старо, а от чужд човек само мога да взема под наем. Ако е фирмено и работя с него и поискат да разпродадът машините тогава мога да си я взема, иначе ако след 3тия ден замине кой ще търся, а нова машина колко и скоро да сдаде, ще получи гаранционен поглед.

За боша, този какво няма да може да разбие, да се прекарат тръби за парно между стаите, в един предначертан ремонт в семеен апартамент който трябва да се разбие от баня до стаи и тераси - тухлен?
Ще може ли да разбие в горния край на малка тераса ъгъла за пречупването и? Как мислите?
gumichka - помощник
nikolson написа:
Само ще отбележа, че тази марка DWT e китаец, тъй че едва ли може да се мери с Бош-а, освен ако не става дума за ръкопашен бой.
Както се казва на мое място какво щеше да направи друг с тези пари
Lisko - майстор
Аз ли съм тъп или от тоя век на ударните бормашини са взели да им викат перфоратори ?
nikolson - майстор
И така, и не така. Просто с всеки изминат ден пазарът се сегментира все повече. Тия машини вървят през килограм, може да почнат и през половинка. :lol:
На въпроса на питащия. Машините за къртене и пробиване са с различни характеристики. По-голяма и мощна за къртене (по-тежка), по-лека за пробиване.
Боша 2-28 си е хубава машина. Следващия модел 3-28 го виждам у нас на 600лв.
Може би е решение да вземеш хубав 2кг перфоратор на (син) бош, макита, крес, диуолт, метабо..., бе за около 300лв. и някой къртач-смъртник от райдер про серията за към 200лв.
Другото, което ми идва наум е Спарки. http://devimax.com/%D0%BA%D1%8A%D1%80%D ... %B8-k-306e
Поне сервизи бол. Гледах из продавалника техни нови перфоратори и за сто лева, даже май имаше и в тая тема viewtopic.php?f=57&t=47045&start=60
Раздават на работниците разни премии и заплати в машини и те ги препродават.
marian1 - майстор
Има девалт в продавалника с Л мотор за 250 лв - имаш опция тест - на снимката изглежда запазен - имам такъв за това ти го препоръчвам - 3.2 джаула е има и съединител. Корав е - освен ако не си държиш на стандартния вид на перфоратора.
prascho - майстор
Аз съм бачкал с 2-26 и мога да кажа, че машината е много добра. Съвременният модел 2-28 би трябвало да е още по-добър.
puh4 - специалист
Lisko написа:
Аз ли съм тъп или от тоя век на ударните бормашини са взели да им викат перфоратори ?
Викат им перфоратори заради начина на удара.

Тема "Избор на ударен перфоратор - само избор между кои?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: