• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mjjmiro - специалист
А налягането колко ти е? Ще го правя отворена само заради маркучите с алуминиева вложка, че медните тръби са скъпи.
burningice - специалист
един познат си направи слънчеви колектор точно както е заснет на клипа на 'bad to the bone', свърза го с алуминиеви тръби, разш. съд е отворен и не е на покрива а вътре в къщата, т.к. колектора му е по-ниско
romanpm - майстор
mjjmiro написа:
А налягането колко ти е? Ще го правя отворена само заради маркучите с алуминиева вложка, че медните тръби са скъпи.
Колкото си е в ВК мрежата - около3-4 бара системата е пряко свързана без серпентина :)
romanpm - майстор
romanpm написа:
При мен си е 0творена и пак си я източвам ноември- март и температурата достига 72 градуса август , панелите са мое производство :)

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (60.04 KиБ) Видяна 10184 пъти
mjjmiro - специалист
Вчера взех колектора с помпа и деф. термостат, предпазен клапан, кранове, обезвъздушители. Направиха ми добра отстъпка. За тръбите реших медни ф18 0.7мм, някой знае ли как вървят цените за запояване?
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на вт ное 10, 2009 11:45 pm, променено общо 1 път.
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на вт ное 10, 2009 11:46 pm, променено общо 1 път.
mjjmiro - специалист
bad to the bone написа:
трябва да прецениш и какви и колко фитинги ще са ти нужни...колена муфи преходници...иначе можеш и сам да се пробваш със запояването.трябва ти калай,флакс и една горелка газова...предполагам в магазина дето ще купиш медните тръби продават калай и флакс
има си всичко, предлагат калаен припой мисля, че беше и нещо с което се зачиства тръбата преди да се запои, но идея си нямам как точно се прави.
mjjmiro - специалист
Вчера стигнах до друго решение за монтаж на колектора. Тъй като при мен единствената причина поради която не мога да сложа бойлер на втория етаж е налягането във ВИК мрежата и какво мисля: слагам един хидрофор на ВИК мрежата, монтирам си втори бойлер 120л на втория етаж, системата ще ми е затворена но без помпа поради това, че бойлера ще ми е малко по високо от колектора и разтоянието от колектора до бойлера ще ми се намали до към 10-тина метра в двете посоки. Само не знам дали хидрофора ще ме спаси :? ???
2v6 - майстор
mjjmiro написа:
Вчера стигнах до друго решение за монтаж на колектора. Тъй като при мен единствената причина поради която не мога да сложа бойлер на втория етаж е налягането във ВИК мрежата и какво мисля: слагам един хидрофор на ВИК мрежата, монтирам си втори бойлер 120л на втория етаж, системата ще ми е затворена но без помпа поради това, че бойлера ще ми е малко по високо от колектора и разтоянието от колектора до бойлера ще ми се намали до към 10-тина метра в двете посоки. Само не знам дали хидрофора ще ме спаси :? ???
Хидрофора му е това функцията - да поддържа постоянно налягане. Какъв резервоар ще сложиш за хидрофора?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: