• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
kuger написа:
А бе, вие да не мислите, че форума е техникум по електротехника? Че от тук ще се учи занаят?
Какъв глупак ще е този, дето ще прочете и ще приеме за чиста истина писания от незнайни?
Май голям!
Някои се имат за големи професори, пишещи дисертации във форума. Основно с непреходно мълчание, което никой няма правото да нарушава, как би посмял да извърши такова мерзавство?
zz_stefanov - майстор
kuger написа:
А бе, вие да не мислите, че форума е техникум по електротехника? Че от тук ще се учи занаят?
Какъв глупак ще е този, дето ще прочете и ще приеме за чиста истина писания от незнайни?
Май голям!
Ми не е техникум разбира се. Отдавна съм на мнение, че направи сам в електротехниката е опасно дело.
Друг е въпроса обаче какви монтажи могат да се видят направени от големи професионали.
kyko81 - помощник
вие кво се разгънахте по сверични и какви ли не площи :cool:
Простата ама много проста истина , поне според моя опит ( без да налагам лично мнение ) е
1. Многожилен кабел от колкото и да е жила или здрава клема ( не говоря за лустери )
кербована връзка с втулка или кербовани обувки с болт . Поради това че многож. проводник
с годините темепературата и т.н.т ОТДАВА

2. плътното жило ако можеш да го увиеш ( да е тънко и МЕДНО БЕЗ АЛУМИН ЧЕ СЕ ЧУПИ)
увий си го ко ти пречи - 7-8 плътни навивки с два чифта клещи .

с два кабела 16 мм Cu ми е държало и 200 А с години
MIRO_073 - майстор
Ето едно мнение по въпроса...макар, че спора утихна
tambuhtaneca написа:
Здравейте, тъй като съм бос по тема ел.инсталации, бих искал да ви попитам за мнението ви относно следното нещо: строя гараж и искам да си прекарам електричество до него...

Човека поне пита, а колко няма да питат...
Stefan2000 - специалист
Зравейте.
Може ли да ми кажете как се нарича тази част, и къде може да бъде намерена?
Търся за 6кв.мм

Прикачен файл

default.jpeg
Jacomo - специалист
Това не е ли единична лустер клема:
http://www.tashev-galving.com/028+MRM+8 ... 0%B2%D0%B0
Stefan2000 - специалист
Щом така казваш, значи е.
Това нещо го купих преди години от големия електричарски магазин на ул. "Братя Миладинови", до Женския пазар в София.
Сега са останали само от 4 квадрата, като това на снимката, но дори и продавача не можа да ми каже как се нарича, и дали изобщо ще го получат някога пак. На корпуса му има едно тумбесто "М" като емблема на фирмата производител.
Както и да е. Това ми свърши отлична работа при спайка на различно дебели проводници, от тия с по-големите сечения. Голям зор виждах с 2 по 4кв. с 1 по 2,5 например. Така и не ми се получаваше равномерна стегнатост на пресукването, но с това се получи перфектно. Е, все пак не съм майстор по жиците де... :)
hidrazin - майстор
chuklev написа:
...............
Ваго са много хубави клеми, но за съжаление не са точно същите, за каквито пита човека. В интерес на истината точно такива не съм срещал.
Все пак беше добре Stefan2000 да поясни за какво го използва и за какво му трябва. Това от снимката, както е без размери, може както да е клема за кабелче 1 квадрат, така и ботуш за силов трансформатор от мегават и нагоре. :)
:partyman:
Тани - модератор
Хидразине, чак се учудвам как, точно ти не си ги срещал :? Ето какво "срещнах" аз в куфара си. Сложил съм в кадъра и познати предмети за мащаб :wink: Така ще можеш да прецениш за размерите :lol:

Прикачен файл

P1810951.JPG
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: